Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pia Rehnquist: Jag är mer feminist i dag än vad jag någonsin varit

Publicerad: 2 augusti 2017, 06:43

Pia Rehnquist, chefredaktör på Sydsvenskan, gästar Resumés poddserie. Hon berättar om hur hon har lyckats att kombinera karriären med ett familjeliv och den skeva könsfördelningen i toppen av branschen.


Ämnen i artikeln:

SpotifyI hängmattan med ResuméSydsvenskanBeppo LjudproduktionPia Rehnquist

Sydsvenskans chefredaktör och ansvariga utgivare Pia Rehnquist berättar om sin väg till ett av Sveriges tyngsta mediejobb. Hon tycker sig inte bli negativt särhandlad på grund av sitt kön, men konstaterar samtidigt att hon ofta är den enda kvinnan när ledningarna eller styrelsen träffas. Detta har gjort henne till en mer övertygad feminist än någonsin.
– Ju högre upp i hierarkierna jag kommer, desto mer tänker jag på att jag själv är kvinna. Numera är jag ensam av min sort, eller en del av väldigt få, i de möten jag är med på. Jag är till exempel för tillfället enda kvinnan när 14 personer samlas för styrelsemöte i HD-Sydsvenskan. Jag är mer feminist i dag än vad jag någonsin varit, säger hon i podden.

Pia Rehnquist berättar också hur hon har lyckats att kombinera karriären med ett familjeliv (lägg ner drömmen om det perfekta hemmet och det är ok att låta ungarna äta på McDonalds). Och hur är det egentligen att vara stockholmare i Skåne? När någon anmärker på dialekten brukar Pia Rehnquist påpeka att hon faktiskt har valt att bo i Skåne.

Lyssnar på Pia Rehnquists berättelse, varvat med hennes utvalda låtar, direkt på Spotify.

Podden är producerad av Beppo Ljudproduktion. Producent och ansvarig utgivare är Johan Såthe.


Här nedan kan du lyssna på podden utan musik. Det går även att prenumerera på "I hängmattan med Resumé" i iTunes.

Fler program i serien "I hängmattan med Resumé" hittar du här.

Johan Såthe

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.