Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pigge Werkelins satirkupp

Publicerad: 16 juli 2012, 08:30

När SR-programmet Carpe F*****G Diem gjorde satir på hans reklamfilmer för Drömstugan, svarade gotlandsentrepenrören Pigge Werkelin med att gilla läget och tacka ordentligt för skämtet.


P3:s humorprogram Carpe F*****G Diem drev med Pigge Werkelins fritidshusföretag genom att lista ett antal, mindre lättillgängliga platser där de tyckte att han borde satsa på att bygga sina fritidshus.

Skämtet gick hem. Driftkuckun Pigge satte sig helt enkelt i bilen och reste runt till platserna som programmet listar. I ett bildspel på företagets hemsida syns han hamra på ringmuren, sätta ut visningskyltar vid Lumelundagrottorna och glatt visa upp den vägskylt kring vilken det skall byggas 650 000 nya stugor – alla med bäddsoffa.

Pigge Werkelin passade också på att tacka Sveriges Radio för att de drev med honom genom en helsida i Dagens Nyheter i Söndags.

Drömstugan har som affärsidé  att tillhandahålla lätttillgängligt fritidsboende i naturnära omgivningar.

Pigge Werkelins satirkupp kan ses på hemsidan www.dromstugan.se/700miljoner

Fredrik Hazén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.