Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pinterest ger sig in i matchen om videoannonser

Publicerad: 20 januari 2016, 13:46

Pinterest vill bli stora även på videoannonser.

Foto: Pinterest blogg

Amerikanska byråer har blivit varse om att Pinterest närmar sig en lansering av en annonsplattform för video. Därmed tar de upp kampen mot Facebook och Twitter.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerTwitterFacebookDigidayAnnonseringR/GAPinterestOnlinevideoAnnonsTargetVideo

Video är i dagsläget inte Pinterest starka sida, vars medlemmar helst delar bilder, så kallade digitala pins. För att kunna rulla ut en annonsplattform för video måste tjänsten först och främst få mycket tittande, skriver Digiday.com.

– Du måste se till att beteendet finns där, annars finns det inga att sälja till, säger Dave Surgan, strategichef på reklambyrån R/GA, som arbetar med flera klienter på Pinterest.

Det var Facebooks strategi – att först uppmuntra till videotittande – för att se till att vanan inleddes. Sedan började företaget sälja. Idag har Facebook åtta miljarder videovisningar per dag. Även Instagram har satsat på videoannonsering sedan annonspremiären i höstas.

Annonsering via video växer allt mer. För Pinterest del kunde det innebära en djupare upplevelse inuti pins som kunde inkludera GIF:s och video. Företaget introducerade i fjol Cinematic Pins, deras första rörliga annonsmöjlighet. Bland de som testat annonsformatet finns de amerikanska kedjorna Target och Wendy’s. De lanserade även en köpknapp i tjänsten.

Pinterest har avböjt att kommentera.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.