Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pinterest-grundare hoppar av

Publicerad: 4 april 2012, 12:03

Bildcommunityn Pinterests grundare, Paul Sciarra, hoppar av. Han har fram tills för ett par månader sedan varit såväl ordförande som vd för bolaget efter att hans medgrundare Ben Silbermann tog över vd-skapet.


Ämnen i artikeln:

PinterestTwitterGroupon

"Jag har haft en massa diskussioner med Ben och andra personer. Jag  har fattat beslutet att det nu är hög tid att hoppa av formellt från den  dagliga verksamheten", säger Paul Sciarra i ett blogginlägg, enligt CNN  Money.

Pinterest erbjuder användarna möjligheten att skapa en virtuell anslagstavla.

Han,  Ben Silbermann och bolagets designer Evan Sharp grundade Pinterest för  mer än tre år sedan,.

Tjänsten har på kort tid fått  miljontals användare – antalet besökare steg från 500 000 i februari för  ett år sedan till 17 miljoner  motsvarande månad i år, enligt Comscore som  bevakar trafikflöden för olika webbplatser.

Pinterest har fått in  mer än 37 miljoner dollar från en rad tyngre investerare, alltifrån Sv  Angel och Highline Venture Partner till Bessemer Venture Partners.

Enligt  CNN är det visserligen inte särskilt ovanligt att grundare hoppar av i  takt med att företaget växer – här är ett sådant exempel Twitter – men  under de senaste veckorna har en rad bolag råkat ut för liknande  händelser.

Ett exempel rör Foursquares medgrundare Naveen Selvadurai.

Rabattkupongbolaget  Groupons konkurrent Living Social meddelade att dess medgrundare Eddie  Frederick hoppat av såväl bolagets ledning som dess styrelse, enligt CNN Money.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

PinterestTwitterGroupon

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.