Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pinterest på väg att explodera

Publicerad: 24 oktober 2013, 08:47

Den sociala nätverkstjänsten Pinterest har fått in 225 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda. Tillskottet innebär att det tre år gamla bolaget värderas till 3,8 miljarder dollar, vilket kan jämföras med en miljard dollar mindre så sent som i februari.


Ämnen i artikeln:

Pinterest

Pengarna framförallt från den nya investeraren Fidelity, men omfattar  även redan befintliga investerare som Andreessen Horowitz, Bessemer  Venture Partners, FirstMark Capital och Valiant Capital Partners, enligt  New York Times.

Tidningen menar att pengatillskottet och den  värdering som följer visar hur snabbt ett tre år gammalt socialt nätverk  kan växa – ALLThingsD som var först med att rapportera om den nya  finansieringen uppger att bolaget värderades till 2,5 miljarder dollar  vid den förra finansieringsrundan.

Detta skedde så sent som i februari.

Pinterest fick in 27 miljoner dollar för två år sedan och då låg värderingen på 200 miljoner dollar.

–  Vi hoppas att vi blir den tjänst som alla använder sig av för att  inspireras inför framtiden – vare sig det gäller en middag nästa dag, en  semester nästa sommar eller ett drömhus längre fram i tiden, säger Ben  Silbermann, medgrundare och vd för Pinterest till New York Times.

Pinterest  har även öppnat verksamhet i Storbritannien, Frankrike och Italien och  siktar på att vara verksamt i tio länder vid slutet av året.

Företaget ska bland annat satsa på sin mobiltjänst, som har ökat med 50 procent enbart i år.

Pinterest har också precis dragit igång reklamsatsningar – i form av ”sponsrade pins” tidigare denna månad.

Ny  Times uppger samtidigt att Twitters värdering gått från 200 000 dollar i  juli 2007 till 3,6 miljarder dollar i december 2010.

Så sent som i augusti meddelade bolaget att det värderas till nära 13 miljarder dollar inför sin kommande börsnotering.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Pinterest

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.