Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pinterest svenskifieras

Publicerad: 10 oktober 2013, 06:53

Den sociala bildsajten Pinterest har tiotals miljoner användare över världen. Pinterest skapar nu en svensk version av sajten. Pinterest ska även arbeta med svenska översättare för att anpassa sajten.


Ämnen i artikeln:

Pinterest

– Sverige som land, är en trendsättare inom flera områden som passar  utmärkt att upptäcka och utforska via Pinterests community, exempelvis  inom design och mode, säger Matt Crystal, som är ytterst ansvarig för  internationaliseringen av Pinterest.

Han beskriver Pinterest som ett  verktyg för att hantera och planera projekt baserat på intresseområden  och visuella preferenser.

Användarna, som man kallar  Pinners, använder idag sajten till alltifrån att skapa egna önskelistor  och planera inredningsprojekt till att inspireras av olika resmål.

Pinterest  har kommit fram till att språket är en avgörande parameter för att  användarna lättare ska kunna upptäcka saker som är relaterade till  intressen och passioner.

Pinterest väljer därför att göra en  specialanpassad svensk version av sajten.

– Pinterest har alltid  utvecklats utifrån användarnas feedback. Svenska användare, eller  “pinners”, har visat sig vara en särskilt aktiva och engagerade. Därför  är det naturligt för oss att jobba tillsammans med dem, säger Matt  Crystal.

Pinterest finns idag på tio språk, men det är första gången  som bolagen engagerar användarna i ett projekt för att anpassa sajten  till lokala förhållanden.

Pinterest bjuder också in några av Sveriges mest passionerade ”pinners” för att delta i projektet.

–  Feedback från verkliga pinners är, och har alltid varit, en av våra  viktigaste grundpelare, och när vi nu ska utveckla sajten för svenska  användare har vi svårt att tänka oss ett bättre alternativ än att göra  det tillsammans med våra svenska pinners, säger Matt Crystal.

Pinterest drog igång 2010 och nådde 10 miljoner aktiva användare på ett år.

Pinterest inleder projektet omgående. Bolaget har sitt huvdkontor i San Franscisco.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Pinterest

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.