Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Plagiat-boken hyllas i nya Elle Mat & Vin

Publicerad: 6 november 2009, 12:47

Skandalen kring matskribenten Caroline Hofbergs plagiering fortsätter. Nu är det Elle Mat & Vins läsare som drabbas.


Plagiat-boken "Italia amore".

Caroline Hofberg, matskribent och författare, anklagades tidigare i veckan för att ha plagierat delar av den italieninspirerade kocken Bo Hagström, författare till bland annat Solens mat. Delar av den redaktionella texten har kopierats rätt av. Caroline Hofberg skyller blackouten på tidspress och säger till DN.se att hon inte är någon slarvig person.

– När jag var klar med recepten och kände tidspressen så måste något ha hänt. Jag fick förmodligen panik och hittade texter i datorn som stämde och använde mig av dem.

I nya numret av Elle Mat & Vin tipsas läsarna om matskribenten Caroline Hofbergs bok ”Italia amore”. Tidningen hann gå i tryck innan plagieringen uppdagades vilket beklagas av Suzanne Ribbing Hedelin, chefredaktör på Elle Mat & Vin.

– Det är beklagligt att delar av boken är plagierade, speciellt för våra läsares skull. Vi tyckte att kokboken var vacker och inbjudande, med läckra recept och fotografier, och tog naturligtvis för givet att orden var hennes egna.

Caroline Hofberg har också skrivit för tidningen. Huruvida samarbetet dem emellan kommer att fortsätta eller inte blir nu en fråga för framtiden.

– Elle Mat & Vin kommer att ligga lite lågt ett tag nu och se vad som händer, säger Suzanne Ribbing Hedelin till Resume.se.

Matilda Sundåker

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.