Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Plagiatanklagelser mot Googles nya logga

Publicerad: 3 september 2015, 06:18

Google anklagas för att ha plankat Heineken, Zlatans journalistattack har blivit en världsnyhet och artister i protestaktion mot TV4:s reklam. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

LogotypInstagramZlatan IbrahimovićFar & SonTV4GoogleOlof LundhKim KardashianCNNHeineken

Plagiatanklagelser mot Googles nya logga
I tisdags lanserade Google sin nya logotyp efter med serif-tysnitt. Många Twitter-användare anser att sökjätten har plankat Heineken leende "e" och Google själva medger att man låtit sig inspireras av ölloggan, det skriver AdWeek. Medan allmänheten rasar är experterna överens om att den nya identiteten är lyckad.
– Den nya loggan är mindre företag och mer barnslig. För ett teknikföretag ger det en känsla av användarvänlighet, säger Allen Adamson på varumärkesbyrån Landor Associates till tidningen.

CNN chockhöjer reklampriserna
Inför debatten mellan de republikanska presidentkandidaterna kräver CNN 40 gånger mer pengar från annonsörerna som vill synas. Kabelbolaget tar så mycket betalt som 200 000 dollar för en 30 sekunders-spot under debatten som äger rum den 16 september, skriver AdAge. Normalt brukar en 30 sekunders spot under prime-time ligga på 5000 dollar.

Medieprofiler bakom flyktingkampanj
Läget för flyktingarna som kommit till den grekiska ön Lesbos ter sig alltmer akut. Journalisten och bloggaren Johanna Swanberg är en av dem som har dragit igång insamlingen "Vi gör vad vi kan" som hittills har samlat in 600 000 kronor, skriver Expressen. Projektet har fått draghjälp av branschpersonligheter. Bland annat har hennes man, tv-profilen Fredrik Wikingsson, hjälpt till att sprida budskapet. Henrik Schyffert och David Sundin har bidragit med pengar till insamlingen

Kardashian är störst på Instagram
Amerikanska dokutsjärnan Kim Kardashian har stärkt ställningen som drottning på Instagram, skriver TT. Under onsdagen informerade hon sina följare att de nu har passerat 45 miljoner. Nu är hon störst på plattformen, följd av popstjärnorna Taylor Swift och Beyonce med 44,7 respektive 44,6 miljoner följare.  

Zlatans journalistattack — en världsnyhet
– När det går bra och svider i dina ögon känns det extra bra. Det blir en extra kick när du får ont i magen. Zlatan Ibrahimovic utspel mot TV4:s journalist Olof Lundh under onsdagens presskonferens gav eko i hela världen. Brittiska Guardian, norska Aftenposten och mexikanska Excelsior är tre av tidningarna som uppmärksammade attacken, skriver Expressen.  

Artisternas protestaktion mot TV4:s reklam
Hiphopduon Far & Son kedjade fast sig själva i David Hellenius med handbojor. Aktionen var en protest mot TV4:s reklam i samband med kanalens pressvisning av höstens program. När intervjun var slut vägrade duon lämna scenen.
– Lite som Adam Tensta gjorde en protest och gick från tv-studion gör vi nu en protest där vi aldrig tänker gå, sa Simon Gärdenfors till publiken. Pressvisningen avbröts så att David Hellenius kunde klippas loss och Far & Son avvisas från scenen, skriver Aftonbladet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.