Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Playpilot lanserar sin streamingtjänst i Danmark

Publicerad: 3 mars 2016, 09:24

Playpilot satsar i Danmark.

Foto: Pressbild

Svenska startupen går in på danska marknaden och blir invald i Googles accelerator-program.


Ämnen i artikeln:

Michael Werner

I ett pressmeddelande skriver Playpilot att lanseringen gör bolaget till den största samlingstjänsten för play- och streamingtjänster i Norden.

– Det känns kul att vi, efter så kort tid, nu lanserar Playpilot i Danmark. I Danmark finns det ingen liknande tjänst på marknaden och vår förhoppning är därför att danska tittare snabbt ska upptäcka fördelarna med att utforska innehåll genom en och samma plattform, säger Adam Chrigström, vd och grundare av Playpilot.

Playpilot är ett bolag som samlar flera olika streamingtjänster på samma plats. Genom Playpilot kan tittare till exempel ha tillgång till både Netflix och Svt-play genom samma tjänst. Under torsdagen öppnar Playpilot, som grundades 2014, upp sin tjänst för danska användare och kommer då att erbjuda 10 play- och streamingtjänster.

I samband med företagets Danmark-satsning går Anne-Marie Ubbe och Kenneth Skovsgaard Clausen, som båda har lång erfarenhet från den danska film och tv- branschen, in som partners i bolaget. Enligt Breakit kommer Michael Werner, tidigare styrelseordförande i videotjänsten Magine, också att gå in som investerare i Playpilot med ett än så länge okänt belopp.

Playpilot kommer även att vara med i Googles acceleratorprogram Google for Entrepreneurs i Sverige under våren.

Sanna Wolf-Watz

Ämnen i artikeln:

Michael Werner

Dela artikeln: