Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Plaza Kvinna förlorar mot Magasinet Kvinna

Publicerad: 18 juni 2012, 10:39

Plaza Kvinna förlorar mot Magasinet Kvinna. Plaza Kvinna använde sig att ett tre år gammalt omslag för att visa förväxlingsbarheten mellan de både tidningarna, men PRV går allts på Magasinet Kvinnas linje.

Patent- och Registreringsverket, PRV, har beslutat att inte återkalla utgivningsbeviset för Magasinet Kvinna. PRV anser varken att namnet eller logotypen liknar Plaza Kvinna. MAQS Monique Wadsted har bistått Magasinet Kvinna juridiskt.


Plaza Publishing Group, som ger ut Plaza Kvinna, kom in med ett  klagomål till PRV den 20 mars angående Magasinet Kvinna.

Plaza Kvinna  ville ha utgivningsbeviset för Magasinet Kvinna återkallat. Som grund  hävdade man bland annat att förväxlingsrisken var för stor.

PRV  håller dock inte med, utan menar bland annat: "Magasinet Kvinna företer  inte språkligt sådana likheter med Magna Plaza Kvinna att förväxling  lätt kan ske."

PRV anser heller inte att logotypen är förväxlingsbar.

Sammantaget  innebär detta att PRV låter Vårt Vårt Nya Förlag Scandinavian, som har  utgivningsbevis för Magasinet Kvinna, få behålla detta.

Maqs Monique Wadsted har bistått juridiskt i frågan:
– Vi är inte överraskade över utgången. Vi är snarare rätt förvånade över att Plaza Kvinna har kommit in med den här ansökan. Det är uppenbart att de här inte är lika och väldigt många andra damtidningar har liknande logotyper som exempelvis Elle och Harper´s Bazaar, säger hon.

Plaza Kvinna grundades 1994 som Plaza Magazine och just Plaza Kvinna är en egen titel sedan 1997.

Magasinet Kvinna kom med sitt första nummer i mars. Tidningen hette Vårt nya bad & spa dessförinnan, men bytte namn i samband med en större omgörning där man ville skapa en mer utpräglad damtidning med inriktning på skönhet, mode och livsstil.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.