Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Plötsliga beskedet: Mittmedia byter vd

Publicerad: 5 juli 2016, 12:41

Foto: Pressbild/MittMedia

Tidigare marknadschefen Per Bowallius tar klivet upp som vd för Mediekoncernen.


Ämnen i artikeln:

MittmediaPer Bowallius

Vd Thomas Peterssohn lämnar sina uppdrag som vd för Mittmedia. Man för nu samtal för att "finna nya utvecklande samarbetsformer parterna emellan". AnnaKarin Lith, Mittmedias redaktionella chef väljer att samtidigt att lämna företaget.
– Thomas Peterssohn har under sin tid som koncernchef medverkat till att flytta fram bolagets positioner för att på så sätt kunna möta de svåra utmaningar som varje lokalt medieföretag står inför. Detta har skett inte minst genom att säkerställa utvecklandet av en rad digitala spetstjänster - ett arbete som givetvis kommer att fortgå, säger MittMedias styrelseordförande Jan Friedman i en kommentar.

Per Bowallius har ett förflutet som vd på Promedia, Gratistidningar i Sverige och E&T Förlag. Nu lämnar han sin tjänst som marknadschef på Mittmedia för att med omedelbar verkan tillträda som vd.
– Jag är glad och stolt över att få leda arbetet med att ta MittMedia vidare in i framtiden. Vi har idag ledande lokala varumärken som spelar en viktig roll i de lokalsamhällen där vi verkar. Vår fortsatta konkurrenskraft bygger på att vi kan bibehålla och utveckla relationer med befolkningen på dessa orter. I arbetet med att hantera våra framtidsfrågor ska det inte råda någon tvekan om att vårt erbjudande vid varje enskilt tillfälle är professionell journalistik och en effektiv marknadsplats för våra företagskunder, säger han i en kommentar.

Från 11 juli går Anders Ingvarsson in som tf redaktionell chef för Mittmedia. Han ersätts i sin tur av Karin Näslund som nu blir tf chefredaktör och ansvarig utgivare för Sundsvalls tidning, Örnsköldsviks Allehanda, Tidningen Ångermanland, Sundsvalls Nyheter, st.nu och allehanda.se. Hon har tidigare varit redaktionell chef och stf ansvarig utgivare för tidningarna.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

MittmediaPer Bowallius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.