Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

PM Nilsson till DI

Publicerad: 17 maj 2013, 08:01

PM Nilsson.

Foto: Resumé.

Dagens Industri rekryterar PM Nilsson från TV4 till den nyinrättade tjänsten som politisk redaktör. Han tillträder den 19 augusti. Han kommer även att ingå i redaktionsledningen. – DI ska bli lika viktig för svensk opinionsbildning som Financial Times är för brittisk, säger PM Nilsson.


Ämnen i artikeln:

Peter FellmanPM NilssonDagens Industri

PM Nilsson var politisk redaktör på Expressen 1999 till 2008 då han tillsammans med Leo Lagercrantz startade Newsmill som samägdes av Proventus och Bonnier.

Sedan  årsskiftet har han varit kommentator i TV4 News och TV4  Nyheterna. Han har också arbetat som informationschef på Bonnier AB  under hösten 2012.

Efter beskedet om TV4 News nedläggning byter han jobb igen.

–Mitt uppdrag är att föra in DI i centrum av den allmänna debatten och  samtidigt behålla tidningens särart som en specialtidning för  näringslivet. DI ska bli lika viktig för svensk opinionsbildning som  Financial Times är för brittisk. Det är en fantastiskt spännande  uppgift. Samhällsutvecklingen bestäms i höggrad i skärningspunkten  mellan ekonomi och politik, säger PM Nilsson i ett pressmeddelande.

– Erfarenheten av att ha startat och drivit ett företag och fått känna på  vad det innebär att ta kommersiellt ansvar som vd gör att jag har  mycket stor respekt för alla som har och vill ha den uppgiften. Att  bidra till idéutvecklingen i en sådan läsekrets är ett drömjobb.

– Dagens Industri ska bli den ledande tidningen i Sverige även vad gäller  opinionsmaterialet och det är väldigt roligt att vi har rekryterat PM  för den uppgiften, säger Peter Fellman, chefredaktör för DI.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.