Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

PM Nilsson tillbaka på Newsmill

Publicerad: 16 januari 2013, 12:01

PM Nilsson lämnar Bonnier AB för TV4

PM Nilsson lämnar jobbet som informationschef på Bonnier AB efter drygt tre månader och återvänder till debattsajten Newsmill.


Som Resumé tidigare kunnat avslöja har TV4s Nyhetsbolaget tagit över debattsajten Newsmill från Veckans Affärer. Nu står det också klart att PM Nilsson rekryterats av Nyhetsbolaget och TV4 News för att bli chef över sajten.

Det nya namnet på debattsajten blir TV4 Newsmill.

– Newsmill är ju min baby och när jag fick den här chansen så behövde jag inte tveka, säger PM. Jag har fått en möjlighet att rädda Newsmill och det tackar man inte nej till.

Tanken är att konceptet också ska bli TV-format i nyhetskanalen TV4 News.

– Att vi ska göra TV är klart, men formerna för det får jag återkomma till. Men det blir spännande att hamna på Nyhetsbolaget. Här finns det resurser till utveckling som inte riktigt fanns på Bonnier Tidskrifter.

PM Nilsson har, lite i smyg, varit redaktör för Newsmill sedan årsskiftet.

PM Nilsson startade Newsmill tillsammans med Leo Lagercrantz 2008. De båda hade då ansvarat för Expressens debattsida. 2009 nominerades Newsmill till stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare och 2010 sålde Nilsson och Lagercrantz Newsmill till Bonnier Tidskrifter där sajten inlemmades i Veckans Affärer.

Leo Lagercrantz lämnade Newsmill i slutet av 2010 och i oktober förra året fick PM Nilsson jobbet som Informationschef på Bonnier AB.

– Vi är glada att kunna rekrytera PM Nilsson till Nyhetsbolaget. Han är  en erfaren journalist och publicist och har gedigna kunskaper om svensk  och internationell politik.  Med TV4 Newsmill får vi ett redskap att bjuda in många, många fler i en  aktuell och relevant debatt säger Mia Lindqvist, programchef på Nyhetsbolaget.

Newsmill har i dag cirka 80 000 unika besökare i veckan. De flesta kommer från den politiska sfären och universiteten.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.