Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

PM och Leo:s förebild – amerikansk superblogg

Publicerad: 9 juni 2008, 08:50

Det är inte en renodlad debattsajt som PM Nilsson och Leo Lagercrantz  snickrar ihop åt Bonnier. I samband med att man släpper namnet ”Newsmill”  avslöjar PM Nilsson att man ska göra en svensk variant av Huffington Post, en av världens mest inflytelserika bloggar.
– Ja, det är en sajt som vi ligger väldigt nära, säger PM Nilsson till Resume.se.


På sin blogg portionerar PM Nilsson och Leo Lagercrantz ut nyheter om deras kommande sajt som man gör för Bonniers och Proventus. Med på tåget är i dagsläget de två Expressen-skribenterna samt Karin Eder Ekman, tidigare chefredaktör för Bang.

Nu står det klart att namnet på sajten blir ”Newsmill”. En betaversion kommer att släppas inom kort men exakt tidpunkt vill PM Nilsson inte avslöja. Däremot bekräftar han på en rak fråga från Resume.se att förlagan är Huffington Post, en av de mest hajpade amerikanska sajterna på senare år.

– Det ska vara som en slags nyhetssajt fast på ett nytt sätt. Det kommer att handla om aktualiteter men det blir ingen nyhetsjournalistik i vanlig mening. Det är nyheter men man hanterar dem på ett nytt sätt.

Det låter som det är Huffington Post ni är ute efter?
– Ja, det stämmer. Vi kommer inte att rippa material och ta från bloggar som de gör, men det är en sajt som vi ligger väldigt nära. Vi har också tittat på Newsvine, säger PM Nilsson.

Huffington Post startades av Arianna Huffington för tre år sedan. Den fungerar som en kombinerad blogg- och nyhetsaggregator. Flera färgstarka personligheter bloggar dagligen på sidan som har en liberal framtoning. Av The Guardian har den utsetts till världens mest inflytelserika blogg.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.