Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

PO Hertz stämmer Bonnier för avtalsbrott

Publicerad: 17 december 2007, 14:21

Efter 15 år som marknadschef på Privata Affärer skiljs PO Hertz och Bonnier som ovänner. Hertz har stämt förlaget för avtalsbrott.
– Jag blev lovad avtalspension när jag fyllde 62 år med start i juni 2006, säger PO Hertz.


Enligt Hertz grundar sig avtalet på en uppgörelse två år tidigare med dåvarande chefredaktören, Anders Andersson.

Något skriftligt avtal fick han dock aldrig av Andersson, trots flera påstötningar.

– Jag hade flera möten med Jonas Eriksson och Jonas Bonnier där jag i stället erbjöds ett nytt jobb på Amelia förlag.

Men Hertz hade redan ställt in sig på ett liv som pensionär och tackade nej med hänvisning till avtalet med Anders Andersson.

Hertz har också fört diskussioner med personalchefen Anna Wedin samt  Ulrika  Saxon, som efterträtt Jonas Bonnier som vd för Bonnier Tidskrifter.

Hertz valde att gå i pension i juni 2006. Men Bonnier har valt att inte betala ut någon avtalspension. Sedan dess har parterna sökt förlikning utan att lyckas.

– Till slut bestämde jag mig för att sätta ner foten och stämma Bonniers. De lurade mig att sluta i förtid. Jag känner mig illa behandlad, säger PO Hertz.

Vad händer nu?
– Jag har kommit i kläm för en intern maktkam p  p å Bonniers. Men rätt ska vara rätt och jag tänker driva det här ända in i kaklet, säger PO Hertz.

I sitt svar till tingsrätten hävdar Bonniers, via sitt juridiska ombud, att det inte finns något avtal med Hertz om avtalspension. Bonniers betraktar Hertz ensidigt utropade pensionering som arbetsvägran.

Resume.se har sökt Anders Andersson och Bonniers advokat, Tom Johansson, för en kommentar.

Bernt Hermele

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.