Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

PO hotad efter text om tunnelbanerånaren

Publicerad: 24 september 2012, 13:29

Ola Sigvardsson.

Foto: Magnus Hartman

Pressombudsmanen Ola Sigvardsson har utsatts för hot efter att ha skrivit ett debattinlägg om tunnelbanerånaren i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Ola SigvardssonPressombudsmannen

Utanför Pressombudsmannen Ola Sigvardssons bostad i Stockholm hade ett tunnelbanespår målats. Ovanpå låg en bild på den person som misstänks ha stulit från en medvetslös man som ramlat ner på tunnelbanespåret. Över det hela hade sedan djurblod hällts.

– Polisen har sagt att jag ska vara försiktig, för det är utan tvekan riktat mot mig, säger Ola Sigvardsson till Journalisten.

Han har polisanmält händelsen och är själv övertygad om att han har utsatts på grund av den debattartikel han publicerade i Medievärlden där han ifrågasätter det lämpliga i att publicera bilder på misstänkta brottslingar innan de har gripits av polisen.

– Det är nu extra viktigt att branschen fördömer attacken och istället fortsätter lyfta fram behovet och vikten av pressetisk debatt när det gäller svåra publicistiska beslut. Det här ska inte skrämma oss utan tvärtom, säger Jeanette Gustafsdotter, vd för Utgivarna i en kommentar.

En högerextrem grupp på Facebook har tagit på sig ansvaret för händelsen.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.