Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

PO: Tidningarna bör klandras för Timell-publiceringarna

Publicerad: 5 april 2018, 08:38

Martin Timell har anmält fem tidningar för deras namnpubliceringar under #metoo. Nu föreslår Allmänhetens Pressombudsman (PO) att de ska klandras, enligt uppgift till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Allmänhetens Pressombudsman#MeTooMartin TimellOla SigvardssonPON

TV4-profilen Martin Timell blev en av huvudpersonerna under #metoo-uppropet i höstas. Han anklagades för trakasserier och ett misstänkt övergrepp som påstås ha skett i en badtunna på en fest år 2008. Uppgifterna som kom fram ledde till en polisutredning och sedermera åtal för våldtäkt. Martin Timell fick också sparken från TV4.

Själv har Martin Timell tillbakavisat anklagelserna och hävdar sin oskuld. Han har också anmält en rad medier till både Granskningsnämnden och PO för deras publiceringar under #metoo. Tidningarna som Timell har anmält är Expressen, Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och Hänt i Veckan.

Nu har Allmänhetens Pressombudsman Ola Sigvardsson beslutat sig för att hänskjuta anmälningarna till Pressens Opinionsnämnd (PON). Resumé erfar att han gjort det med rekommendation om att tidningarna ska klandras för brott mot god publicistisk sed.

Ola Sivardsson vill inte kommentera ärendena men Martin Timells advokat Hanna Lindblom bekräftar att PO har hänskjutit dem till PON.
– Det stämmer. Mer än så vill jag inte kommentera, säger hon till Resumé.

I nästa steg ska PON avgöra om tidningarna ska klandras eller inte.

Rättegången mot Martin Timell gällande den misstänkta våldtäkten ska hållas den 21 maj.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.