måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Podd: Är det dags att sluta publicera rörligt innehåll på Facebook?

Publicerad: 23 februari 2022, 08:54

Anders Svensson och Linus Mattisson programleder podcasten Svensson & Mattisson.

Text och bild är underskattat – rörligt innehåll är överskattat. I alla fall på vissa plattformar. Det är trenden som kommunikationsexperterna Anders Svensson och Linus Mattisson levererar i det senaste avsnittet av podden Kommunikation med Svensson & Mattisson.

Ämnen i artikeln:

Kommunikation med Svensson & MattissonPodcastFacebook

R

Redaktionen

red@resume.se


Rörligt innehåll har fullkomligt exploderat som kommunikationsmetod de senaste åren. Men i takt med att rörligt dominerar på många nya plattformar och streamingtjänster finns det också ställen där rörligt fungerar mindre bra och inte ger samma effekt som tidigare. Något som tydligt visar sig på de mer traditionella sociala medie-plattformarna Facebook och Instagram.

- Rörligt innehåll ger generellt mycket sämre influens i dessa kanaler än vad text och bild ger. Det var verkligen en hype för några år sen kring rörligt. Det har lugnat ner sig något, men fortfarande kvarstår mycket av den här övertron på det rörliga innehållet, säger Anders Svensson och fortsätter:

- Sen ska man aldrig glömma bort att det är innehållet som avgör om någonting flyger. Men det är ändå slående att du får så mycket bättre engagemang på att bara hålla dig till text och bild. Det får du kanske ingen annanstans än på Facebook och Instagram i dag.

Även användarbeteendet, det vill säga hur vi konsumerar plattformarna, har också en avgörande betydelse för den effekt du kan få på rörligt innehåll.

- Det finns utrymme för att jobba på Facebook och Instagram med rörligt innehåll, men jag tror det är extra viktigt med paketeringen, säger Linus Mattisson.

Det blir även snack om framtiden för hybridmöten – är det verkligen något vi vill fortsätta med? Och så konstaterar podd-duon att få saker är så tacksamma att kommunicera kring som sport.

Lyssna på hela avsnittet här.

Eller via spelaren här nedan:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Kommunikation med Svensson & Mattisson produceras av kommunikationsexperterna Anders Svensson och Linus Mattisson i samarbete med Resumé.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev