Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Polis övervakade bordelltipsares journalistkontakter

Publicerad: 7 november 2013, 14:53

Niklas Svensson.

Foto: Pressbild.

”Karins” tips till TV4 om några polisers bordellresa till Tallin har gjort att polisen har granskat hennes kontakter med Niklas Svensson, då på TV4 idag på Expressen, och Colette van Luik på ABC-redaktionen.


Ämnen i artikeln:

Jonas GummessonExpressenTV4Niklas Svensson

Nyhetstidningen Inblick rapporterar om rättegången kring ”Karin” som har levt med hot och trakasserier under fem års tid.

Allt började då hon anmälde en polis för våldtäkt.

Det  blev inte bättre av att hon några månader senare tipsade TV4 om en  bordellresa som ett antal poliser hade gjort till Tallinn.

Inblick  avslöjar att efter att ”Karin” tipsat TV4 om bordellresan i början av  2009 så har polisen läst av hennes sms-kommunikation med Niklas Svensson samt Colette van Luik på ABC

– Om dessa sms inte har något med  själva ärendet att göra, är det mycket anmärkningsvärt att de förekommer  i förundersökningen, säger TV4:s nyhetschef Jonas Gummesson till  Inblick.

Inblick rapporterar också att ”Karin” har fått hundratals hotfulla sms, mms och telefonuppringningar sedan 2008.  

Hon ska även ha fått besök utanför lägenheten.

ABC:s redaktionschef, Geronimo Åkerlund, vill inte kommentera saken innan han har satt sitt in i ärendet.

Rättegången  handlar om att ”Karin” står åtalad för att på falska grundare ha anmält  polisen för att hota henne via sms, men en rad personer har kunnat  knytas till trakasserierna, enligt Inblicks granskning.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.