Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Polisanmäld för misshandel

Publicerad: 26 januari 2010, 07:42

Aftonbladets tillförordnade vd Pontus Gustafsson har polisanmälts för misshandel av en entrévärd på nattklubben Ritz i Örebro. – Han är skäligen misstänkt för misshandel, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl på Örebropolisen, till Expressen.


Ämnen i artikeln:

Pontus GustafssonAftonbladet

Pontus Gustafsson. Foto: Erik Esbjörnsson.

Pontus Gustafsson har tidigare förnekat uppgifterna om att han skulle ha varit väldsam och skallat en krogvakt natten till lördagen innan han omhändertogs av polis och hamnade i fyllecell.

Han har backats upp av Aftonbladets högsta ledning, och ägaren Schibsted har sagt att anklagelserna mot Gustafsson är falska.

Enligt polisen upprättades en anmälan redan under lördagen, skriver Expressen. Det är en entrévärd på nattklubben Ritz i Örebro som anmält att han skallades i ansiktet av Gustafsson. Händelsen ska nu utredas av polisen i Örebro.

– Han (Pontus Gustafsson) är skäligen misstänkt för misshandel. Det finns ju dessutom vittnen till brottet, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl, till Expressen.

Så här står det i anmälan:

"Den misstänkte stötte till ett bord inne på krogen. Målsägaren gick fram till den misstänkte och frågade hur det var fatt. Den misstänkte puttade då till målsägaren i bröstet. Målsägaren ryggade tillbaka av knuffen. Då målsägaren åter går mot den misstänkte så skallar den misstänkte målsägaren i ansiktet. Skallningen träffar under vänster öga. Det medför smärta och det uppstår rodnad och svullnad under vänster ögat. Målsägaren uppmanas att uppsöka vårdinrättning för att få rättsintyg".

Enligt Aftonbladet menar nattklubbschefen Tony Fransson, som bevittnade händelsen, att Pontus Gustafsson inte uppträdde våldsamt.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.