Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Polisanmäld örn – Årets notis

Publicerad: 4 januari 2010, 09:41

”Havsörn polisanmäld – åt upp kanin”.
Det är rubriken på Årets notis 2009.
– Det är extra roligt när man kan få till en knorr runt en ovanlig händelse, säger vinnaren Åsa Forsberg, kriminalreporter på Norrtelje Tidning.


Ämnen i artikeln:

Andreas Ekström

Det nyinstiftade priset Årets notis kom till som ett resultat av en Twitter-konversation mellan sju journalister i somras, däribland Nina Svanberg och Andreas Ekström.

I juryn ingår även Eva-Britt Andersson, Joakim Palmkvist, Kjell Häglund, Anders Goliger och Julia Skott.

Vinnaren av Årets notis 2009 är Åsa Forsberg, kriminalreporter på Norrtelje Tidning för ”Havsörn polisanmäld – åt upp kanin”.

Juryns motivering: ”Utan att darra på manschetten och med ett underbart lakoniskt avslut tar Åsa Forsberg på Norrtelje Tidning den vardagliga polisnotisen till den komprimerade romanens form – med full respekt för alla inblandade.”

Prissumman är 335 kronor  – precis så många tecken var notisen.

Åsa Forsberg tog den lilla flickans ilska och sorg på allvar och det gick hem hos juryn.

– Ja, och det finns något att tänka på där, tycker jag. Även om något kan verka litet och konstigt för oss andra, så finns det en människa som upplever detta som allvarligt och på riktigt. Det ska man respektera., säger Åsa Forsberg till Årets notis-bloggen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Andreas Ekström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.