Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Polisen tar ännu en dator från Sefastsson

Publicerad: 23 april 2008, 09:23

Polisen har beslagtagit ännu en dator som tillhör förra TV4-journalisten Trond Sefastsson. – Polisen gjorde en husrannsakan hemma hos mig igår och hittade då en bärbar dator som tillhör Trond Sefastsson, säger Cecilia Beckroth, avstängd nämndeman.


Polisen beslagtog ytterligare en dator som tillhör Trond Sefastsson. Foto:Olle Sporrong/Scanpix

Varför fanns Tronds dator hemma hos dig?
– Ingen kommentar, säger Cecilia Beckroth.

Beckroth vill heller inte kommentera vem som lämnat datorn till henne eller varför.

– Jag kan bekräfta att vi i går gjorde en husrannsakan hos Cecilia Beckroth, säger Kristian Augustsson, chefsåklagare vid enheten för polismål.

Augustsson vill dock inte kommentera uppgifterna om Sefastssons dator.

Augustsson leder en förundersökning om övergrepp i rättssak mot Sefastsson och Beckroth. De misstänks för att på nätet ha smutskastat vittnen, bland annat journalisten Dick Sundevall.

Trond Sefastsson misstänks sedan tidigare för två fall av grovt mutbrott och bokföringsbrott. Åklagare Malin Palmgren förbereder ett åtal i mitten av maj.

I samband med den utredningen beslagtogs i höstas Trond Sefastssons dator vid en husrannskan. Något som upprörde såväl Sefatsson som TV4, som hävdade att innehållet i datorn omfattades av källskydd. Något som senare Hovrätten avslog.

Riksåklagaen utreder sedan tidigare om nämndemannen Cecilia Beckroth gjort sig skyldig till jäv i samband med en rättegång. Beckroth är till vidare avstängd som nämndeman.

Resume.se har utan framgång sökt Sefastssons advokat, Gunnar Falk, för en kommentar.

Bernt Hermele

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.