Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Polisen utreds för olaglig jakt av Ekots källor

Publicerad: 14 januari 2015, 05:57

SR:s avslöjande om kvinnoregistret fick stor uppmärksamhet innan jul.

Foto: Bo-Göran Bodin/Sveriges Radio.

Polisen misstänks för olaglig jakt av Ekots hemliga källor, TV4 satsar på ny kvällsshow och Charlie Hebdos nya nummer analyserat. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Woody AllenCharlie HebdoPolisenTV4AppleSveriges RadioSuper Bowl

Polisen misstänks jaga Ekots källor
Efter Sveriges Radios avslöjande av Södertörnpolisens hemliga så kallade "Kvinnoregister" misstänks polisen nu för att ha försökt efterforska Ekots anonyma källor.  Om uppgiften stämmer rör det sig om ett brott med fängelse i straffskalan.
– För att människor ska våga berätta så måste de kunna göra detta under anonymitet. För att skydda anonymiteten finns efterforskningsförbudet. Det är extra allvarligt, vill jag påstå, när det sker inom polisen, säger tryckfrihetsexperten Nils Funcke till Sveriges Radio.

Igår inledde Justitiekansler Anna Skarhed en förundersökning mot polisens påstådda källjakt, men hon vill inte kommentera ärendet för Ekot.

Kvinnoregistret har funnits hos Södertörnspolisen sedan 2004 och innehåller uppgifter om flera tusen kvinnor som har misshandlats eller hotats av närstående. Enligt bedömare är registret olagligt och innehålls flera kränkande omdömen av kvinnorna.

TV4 gör ny kvällsshow
Efter floppen med programmet "Förkväll" som lades ned två gånger gör nu kanalen ett nytt försök med ett magasinsprogram på tidiga vardagskvällar. Programmet heter "Vardagspuls" och ska ledas av Agneta Sjödin och Kristin Kaspersen.
– Det är också ett förkvällsprogram, men det skiljer sig en hel del. "Vardagspuls" har en hälso­profil. Vi vill inspirera ­tittarna till ett hälsosammare liv utan pekpinnar, ­säger Niklas Vestberg, ­exekutiv producent till Aftonbladet.

Charlie Hebdos nya nummer analyserat
Expressen har tagit del av innehållet i det nya numret av Charlie Hedbo. De har låtit islamologen Rickard Lagervall analysera teckningar, och hans slutsats är att de inte är särskilt provokativa jämfört med vad som tidigare publicerats.
– Bilderna är inte så provokativa åtminstone inte när det gäller mot just islam och muslimer. De är definitivt inte så grova. Charlie Hebdo har ju tidigare har ju tidigare visat väldigt vulgära bilder där de anspelat på analsex både när det gäller muslimer men också med påven, säger han.

Baywatch-stjärna utkastad från kändis-Big Brother
Jeremy Jackson som spelade Hobie i Baywatch har kastats ur brittiska Celebrity Big Brother. Detta efter att ha rivit upp den kvinnliga deltagaren Chole Goodmans klänning så att brösten exponerades.
– Det var ett fruktansvärt fyllemisstag. Jag skäms så, säger Jackson till The Sun, enligt Expressen.

Apple vill konkurrera med GoPro
Nu väntar bedömare på att Apple ska komma med en skarp konkurrent till den populära action-kameran GoPro. Detta sedan bolaget beviljats patent för en snarlik produkt. I ansökan framgår också svart på vitt hur Apple slår ned på konkurrentens svagheter, som de själv anser sig kommer trumfa. GoPro-aktien föll med 12 procent på beskedet.

GM nobbar Super Bowl
Den amerikanska biltillverkaren General Motors brukar köpa reklamplats för sina varumärken vid den stora finalen i amerikansk fotboll. Men i år avstår de helt. Istället kommer de att utse matchens mest värdefulla spelare, skriver Adage.

Woody Allen gör tv-serie åt Amazon
E-handelsjätten Amazon planerar att göra en egen tv-serie som regisseras avWoody Allen. Det är första gången som han skriver och regisserar i tv-format. Den nya serien, som ännu inte har något namn, ska gå i halvtimmesepisoder på Amazons streamingtjänst Amazon Prime.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.