Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Polisens hästanfall blev världsnyhet

Publicerad: 25 augusti 2014, 06:34

Buzzfeed om svenska polisens ingripande.

Foto: Skärmdump Buzzfeed.

Polisens galopperande rakt in i folkmassorna när Svenskarnas Parti höll torgmöte i helgen har nu blivit en världsnyhet. Jurassic Park-skådespelaren Richard Attenborough är död och Ingvar Oldsberg rasar efter tidskaos vid premiären av Bingolotto. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Polisen hästanfall blev världsnyhet
Svensk polis red igår ned och skadade flera demonstranter under det nazistiska partiet Svenskarnas parti möte i Malmö. Händelsen har väckt skarpa reaktioner och också blivit omtalad i internationell press. Alltifrån Buzzfeed och RT till Daily Mail är några av de medier som har rapporterat om polisens attack, enligt nyhetstjänsten Omni.

Jurassic Park-skådespelare död
Den brittiske skådespelaren och regissören Richard Attenborough är död. Han blev 90 år gammal. Han fick inte bara två Oscar för filmen "Gandhi" år 1982, utan blev också känd för yngre generationer genom två Jurassic Park-filmer.
Hans filmkarriär pågick under sex decennier och inleddes på 1940-talet.
Han adlades 1993 och var också verksam som Unicef-ambassadör, men blev rullstolsburen efter en stroke år 2008, enligt DN.

Oldsberg rasar efter Bingolotto-premiär
Tv-profilen Ingvar Oldsberg trodde att Bingolotto skulle sluta 20:00, men fick mitt i sändning order om att avsluta 19:57. Kamerorna stängdes av men hans mikrofon var på. Publiken fick då höra hur han skällde om det hela, enligt Aftonbladet.
Han skällde också ut redaktionen efteråt.
– Vissa grejor kan bli bättre, säger han efter sändningen.
Han uppger att han tänker ta upp det hela med Sjuan och se om det går att dra över med ett par minuter.
Ingvar Oldsberg tog över efter Marie Serneholt med kravet att programtiden skulle utökas med en halvtimme.

Nya såpan – sex i en låda
En ny såpa, "Sex Box", väcker skarpa reaktioner i USA. Såpan fokuserar på par som har sex med varandra i en ljudisolerad låda och sedan diskuterar man olika intimitetsproblem med en expertpanel, enligt Aftonbladet.
– "Sex box" är ett av de mest unika och spännande koncept vi har sett. Vi ser verkligen fram emot att få visa det, säger Marc Juris på We tv till branschtidningen Hollywood Reporter.
Programmet bygger på en brittisk serie med samma namn som fick stor uppmärksamhet i sociala medier.

Hiphop-artist misstänkt för halshuggning av journalist
Den 23-årige före detta hiphop-artisten Abdel-Majed Abdel Bary ses som huvudmisstänkt för halshuggningen av den amerikanske journalisten James Foley, enligt DN som refererar till den brittiska tidningen Sunday Times.
Han väckte stora uppmärksamhet den 14 augusti i år när han twittrade ut en bild med sig själv där han höll i ett avhugget huvud.
Abdel-Majed Abdel Barys musik har bland annat spelats i BBC, vilket gjort att många kunnat jämföra hans röst med den IS-video där man inte bara halshugger den amerikanske journalisten James Foley, utan hotar Barack Obama med ytterligare avrättningar.
Brittiska underrättelsetjänsten bekräftar att man har identifierat mannen som står maskerad bredvid James Foley som Abdel-Majed Abdel Bary, men det är inte säkert att den som läser upp hoten genomför halshuggningen eftersom det finns ett tidsavbrott i filmen.

New York Times ger stor uppmärksamhet åt Klarna
Svenska Dagbladet rapporterar att den svenska betaltjänsten Klarna befinner sig mitt i en internationell expansion och får stor uppmärksamhet i New York Times. Tidningen menar bland annat en sak som är bra med Klarna är att bolaget tar risken för att handlaren som får betalt vid köpet vartefter den som köpt en tjänst eller produkt sedan betalar Klarna.
– Vårt mål är att göra internetbetalningar lika enkla som att använda Google, säger Niklas Adalberth, en av Klarnas medgrundare till tidningen.

Amerikansk journalist släppt efter två år
Den amerikanske journalisten Peter Theo Curtis har släppts efter att ha suttit fången i Syrien i nära två år. Hans mor tackar nu alla för som har kämpat för sonens frigivning, enligt Expressen.
Peter Theo Curtis arbeta som frilansjournalist när han blev bortförd av islamistgruppen Nusrasfronten, med kopplingar till al-Qaid.
USA:s utrikesminister John Kerry hävdar att man har samarbetat med över två dussin länder för att få honom frisläppt.
Så sent som i en video från den 18 juli läser journalisten från ett ark och berättar att han har tre dagar kvar att leva.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.