måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Politism släpper podd – ska slå hål på myter om migration

Publicerad: 16 september 2015, 14:10

Louise Dane och Viktor Banke.

Foto: Privat och Linus Sundahl-Djerf.

Politism släpper en podd i fyra avsnitt för att slå hål på myter om migration. – Just nu pågår migrationsdebatten överallt – men missuppfattningarna och myterna haglar, säger Eric Rosén, chefredaktör på Politism.

Ämnen i artikeln:

MigrationEric RosénPolitism

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Podden ska heta "Myter om migration" och ledas av migrationsrättsjuristen Viktor Banke och Louise Dane som är doktorand i migrationsrätt vid Stockholms universitet.

– Vi lade märke till att både Viktor Banke och Louise Dane får många frågor om migration i sociala medier. De får samma frågor om och om igen – och det här är ett sätt att tydliggöra vad som är sant och inte, säger Eric Rosén.

Tanken är att de fyra avsnitten ska ha en lång livslängd.

– Det finns ett stort intresse kring migrationsfrågor, många pratar om det och vill ställa frågor – men vet inte var de ska vända sig. Med podden försöker vi en gång för alla slå hål på de vanligt förekommande myterna, säger Eric Rosén, och fortsätter:

– Det fanns inga andra än Viktor Banke och Louise Dane som var självklara att fråga för uppdraget. De är pedagogiska och angelägna om att sprida korrekt information om migration.

Kan du nämna någon av de största myterna som sprids om flyktingar just nu?
– En sak som Louise och Viktor ofta får frågor kring ofta handlar om Dublinförordningen – om flyktingarna måste skickas tillbaka, eller om de får söka asyl i länder som de befinner sig i. Felen upprepas gång på gång även i de etablerade medierna.

Podden "Myter om migration" släpps i början på oktober.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev