torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Politism tar in fler skribenter

Publicerad: 15 september 2014, 08:52

Eric Rosén och Margret Atladottir på Politism.

Foto: Aftonbladet.

Aftonbladets vänstersajt Politism fortsätter – trots att valet är över. Enligt sajtens chefredaktör Eric Rosén handlar det om en mångårig satsning, och nu är fler nya skribenter på ingång.

Ämnen i artikeln:

Val 2014Margret AtladottirAftonbladetEric RosénSchibstedKommunalPolitism

MH

Magnus Helander


Förra sommaren startade Aftonbladet en vänstersajt med satsning på opinionsbildande journalistik för unga – Politism.se.

Karin Pettersson, Aftonbladets politiska chefredaktör, var initiativtagare till projektet som sker i samarbete med LO och Kommunal.

Men det var inte någon kortsiktig satsning inför valet. I stället visar det sig nu att satsningen fortsätter och till och med växlas upp.

Sajten kommer att ta in flera nya skribenter inom kort samtidigt som ett utvecklingsarbete pågår.

Politism hade 86 000 unika besökare i senaste veckomätningen på Kia index. Enligt Politism.se:s chefredaktör Eric Rosén brukar sajten ligga på runt 100 000 unika besökare i veckan ”med ganska stora variationer” eftersom man jobbar med sociala trafik.

Med tanke på valutgången menar Eric Rosén tror att opinionsjournalistiken har en kanske än mer viktig funktion att fylla framöver.

– Det var den sämsta tänkbara segern för S. Man hade inte kunnat vinna på ett jobbigare sätt, säger Eric Rosén om valresultatet.

Vilka de nya skribenterna på Politism.se blir är fortfarande hemligt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev