Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pontus Schultz-priset till H&M:s vd

Publicerad: 23 september 2014, 07:51

Karl-Johan Persson tilldelas priset instiftat till Pontus Schultz minne.

H&M:s vd är årets Pontus Schultz-pristagare. Karl-Johan Persson får priset för klädjättens hållbara arbete med höjda minimilöner och förbättrade arbetsvillkor.


Ämnen i artikeln:

H&MKarl-Johan PerssonPontus Schultz

Pontus Schultz pris för ett mänskligare näringsliv delades i går kväll ut för andra året.

Fjolårets påristagare var Antonia Ax:son Johnson och i år gick utmärkelsen till Karl-Johan Persson.

Juryns motivering:

”Årets pristagare verkar i en bransch som med rätta granskas noga inom samtliga de områden stiftelsen vill uppmärksamma: mångfald, jämställdhet och hållbarhet. Men årets pristagare har inte duckat för utmaningarna. Istället har han med ett imponerande mod, transparens, och med ett genuint och innerligt personligt engagemang, genomfört konkreta förbättringar. Som ledare för ett av världens mest framgångsrika företag inom sin bransch har han möjlighet att verkligen påverka och skapa förändring. Juryns uppfattning är att han gör just det. I det stora. I det lilla. 2014 års mottagare av Pontus Schultz pris för ett mänskligare näringsliv är en trendsättare i ordets bästa bemärkelse”.

I ett pressmeddelande säger Karl-Johan Persson:

– Jag ser det här priset som ett kvitto på att de satsningar vi gör inom hållbarhet uppmärksammas och värdesätts även utanför H&M. Vi ser att hållbarhet är viktigt för både kunder och medarbetare och att vi har ett ansvar att ta hänsyn till mer än bara att maximera vinsten. Därför använder vi vår storlek och vårt inflytande för att driva utvecklingen framåt inom både miljö och sociala frågor, säger Karl-Johan Persson i ett pressmeddelande.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.