Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Porren får inte följa med

Publicerad: 2 januari 2012, 09:45

När TV1000 startades i Sverige 1989 var det porren som lyfte kanalen.
Men när varumärket nu läggs ner till förmån för nya Viasat Film får inte porren plats.
– Vi tycker att det är otidsenligt och det hör inte hemma i det varumärke vi bygger med Viasat film, säger Viasats presschef Karin Zingmark till DN.


Ämnen i artikeln:

Viasat

TV1000 var länge förknippat med porrsatsningen ”Tusen och en natt” – porrfilm vid midnatt. När kanalen nu läggs ner och ersätts med Viasat Film finns det inte längre plats för den typen av erotikinslag.

– Det har alltid hetat att det är mycket svårare att få folk att abonnera på filmkanaler om det saknas pornografi i utbudet, men i dag finns det ju hur mycket porr som helst på nätet. Så var det inte när filmkanalerna startades i Sverige. Jag kan tänka mig att detta har ytterligare försvårat läget för filmkanalerna, men det är en spekulation från min sida, säger Marie Nilsson, vd på Mediavision, till DN.

Viasat tycker inte att porren ryms i det nya konceptet.

– Vi tycker att det är otidsenligt och det här inte hemma i det varumärke vi bygger med Viasat film, Dock vill jag poängtera att det inte blir helt rättvisande att säga att erotiken plockas bort, denna typ av filmer sänds fortsatt i filmutbudet medn under andra kanalnamn, säger Viasats presschef Karin Zingmark till DN.

Efter omgörningen kommer porrfilmer att visas i TVX, Playboy TV och Spice.

I Viasat-film ingår kanalerna Viasat Film och Viasat Film HD, Viasat Film Action och Viasat Film Action HD, Viasat Film Nordic och Viasat Film Nordic HD, Viasat Film Family och Viasat Film Family HD, Viasat Film Drama och Viasat Film Drama HD samt Viasat Film Classic.

Viasats/MTG:s kanaler i Sverige i dag är TV3, TV6, TV8, TV10, Viasat History, Explorer, Nature, Crime och sju sportkanaler och TV1000-paketet som nu blir Viasat Film.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Viasat

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.