Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Porrkungen stämmer Expressen

Publicerad: 18 mars 2010, 07:48

Expressen har skrivit att porrkungen Berth Milton är den största skattesmitaren – han har den största skatteskulden till staten – över en halv miljard kronor. Nu stämmer Milton tidningen och kräver 400 000 kronor i skadestånd för förtal.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Artikeln som får Milton att se rött.

Porrföretaget Private Medias vd Berth Milton ser rött efter Expressens konstaterande att Milton har Sveriges största skatteskuld, över en halv miljard kronor – det får porrkungen att stämma tidningen. Han har lämnat in en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt och kräver 400 000 kronor i skadestånd, skriver Expressen.

”Milton har --- blivit allvarligt kränkt genom grovt förtal som innefattar ett angrepp mot hans ära. --- Han (har) blivit utpekad såsom en brottsling eller klandervärd i sitt levnadssätt och i vart fall är uppgiften ägnad åt att utsätta honom för andras missaktning”, skriver Berth Miltons advokat i stämningsansökan.

Expressen bestrider Miltons skadståndskrav för förtal.

”Ordet skattesmitare beskriver någon som inte har betalat skatt trots att det förelegat en skyldighet att göra så”, skriver Expressen bland annat i sitt yttrande. Berth Milton, som bor i Barcelona där han har sitt kontor, underlät att lämna in självdeklaration under fem år trots att han ändå är skattskyldig i Sverige.

– Att granska och rapportera om vilka som har de största skatteskulderna är normal nyhetsjournalistik. Det är en viktig granskning och en rapportering Berth Milton får tåla, säger Per-Anders Broberg, tf ansvarig utgivare för Expressen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.