Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Portugisiske pojken tröstar gråtande fransman – här är klippet som sprids världen över

Publicerad: 12 juli 2016, 10:58

Foto: Youtube

En fransk supporter står ensam kvar och gråter efter finalförlusten mot Portugal i fotbolls-EM. Så dyker en godhjärtad pojke upp – vars gest hyllas i sociala medier.


Ämnen i artikeln:

Fotbolls-EMSky NewsYoutubeFilip HammarThe Guardian

"Så OERHÖRT vackert. Årets mest hoppfulla insikt: Vi föds goda och empatiska. Vi ska hålla fast vid det, göra något av det. Teach them well and let them lead the way."
Så skriver Filip Hammar, som i egenskap av att vara en stark supporter av det franska landslaget kanske själv var i behov av en tröst, när han delade det känslosamma klippet.

Han är en av många som har delat en video i sociala medier där en portugisisk pojke letar sig fram till en gråtande fransman efter att Portugal besegrat Frankrike i sommarens EM-final i fotboll. Pojken tröstar mannen och scenen slutar med en hjärtskärande kram.

Tilltaget har fått uppmärksamhet i internationella medier, framförallt brittiska, som The Guardian, BBC News och Sky News, samt svenska sådana såsom Aftonbladet.

Se klippet nedan.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.