Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pr-konstnären

Publicerad: 9 maj 2011, 12:59

Fotografen och filmaren Jens Assurs senaste bok ”Thailand – A Charter Paradise” är gjord i samarbete med Ving. I arbetet med nya filmen ”Killing the chickens to scare the monkeys” hade han ett tiotal samarbetspartners. – Det är en förutsättning för att kunna genomföra projekten, säger Jens Assur till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Jens Assur

Jens Assur under inspelningen av Killing the Chickens to Scare the Monkeys. Foto: Björn Larsson-Ask

Fotografen och filmaren Jens Assur är just nu trippelaktuell. Imorgon drar lanseringen av boken ”Thailand – A Charter Paradise” igång och under nästa vecka premiärvisas hans nya film ”Killing the Chickens to Scare the Monkeys” på filmfestivalen i Cannes. Dessutom står han bakom den grafiska profilen till Sahara Hotnights nya skiva som släpps inom kort.

Det fotografiska konstverket ”Thailand – A Charter Paradise” är gjord i samarbete med reseföretaget Ving.
– Mina projekt utgår oftast från en egen idé om vad jag vill skildra och hur jag vill göra det. I det här fallet var Ving en naturlig samarbetspartners, säger Jens Assur till Resumé.se.

För att kunna genomföra sina film- och fotoprojekt samarbetar Jens Assur ofta med organisationer och företag.
– Det är en förutsättning för att kunna genomföra projekten. Som alla vet är den här typen av projekt väldigt kostnadskrävande. Gemensam nämnare för mina samarbetspartners är ett stort mod och ett intresse för vår samtid. De mest intressanta frågeställningarna har dessutom ofta en inbyggd intressekonflikt.

I arbetet med ”Killing the Chickens to Scare the Monkeys” har han samarbetat med bland annat SVT, Svenska Filminstitutet, Sida, Amnesty och Civil Right Defenders.

Han förklarar att det ibland kan vara en svår ekvation att få det konstnärliga och ekonomiska att gå ihop. Andra gånger kan de olika samarbetena berika arbetet – inte bara ekonomiskt.
– Flera gånger har det tillfört idéhöjd genom att man arbetar individer som som sitter med stor kunskap på ett område och därmed har kunnat tillföra ett projekt nya idéer.

”Thailand – A Charter Paradise” har release imorgon på konstbokhandeln Konst-ig.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Jens Assur

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.