lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pr-profilens öppenhjärtiga intervju med DI Weekend

Publicerad: 12 augusti 2016, 05:49

Foto: Yasmine Winberg/Montage

Micael Bindefeld berättar om kampen för att få barn och sitt hemliga förhållande, Twitter dementerar nedläggningsrykte och Homeland kommer med fler säsonger. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Micael BindefeldDI Weekend

FT

Fredrik Thambert


Pr-profilens öppenhärtiga intervju med DI Weekend
I 20 år har byrå-vd:n Micael Bindefeld hållit relationen med Nicklas Sigurdsson hemlig. Men i dagens utgåva av DI Weekend öppnar paret för första gången upp om sitt privatliv, och den fyra år långa kampen för att få barn. I förra veckan berättade Micael Bindefeld på Instagram att de nu har blivit pappor till den nyfödda sonen Simeon genom surrogatmödraskap. Då var det flera vänner som inte ens kände till att de försökte få barn.
– Precis som många andra par som försöker skaffa barn har vi velat hålla det för oss själva. Det har varit så osäkert, så mycket som måste fungera, säger Micael Bindefeld till DI Weekend.

Micael Bindefeld har heller aldrig tidigare gått ut i offentligheten med sin homosexualitet:
– Jag har aldrig haft några som helst problem med min sexuella läggning. Men att komma ut som gay i Sverige gör att man per automatik placeras in i ett tydligt fack. För mig har min sexualitet aldrig varit det som definierar mig som person. Det är en massa andra saker som tydligare format mig, som till exempel min judiska identitet och mitt stora trädgårdsintresse, säger han i intervjun.

– Det finns många som gjort stora insatser för gayrörelsen genom att komma ut och prata om sina liv. Det beundrar jag. Men själv har jag aldrig känt mig kallad. Att stå på barrikaderna har aldrig varit min grej.

Nej, Twitter ska inte stänga nästa år
Uppgifter har cirkulerat om att Twitter är på väg att stänga ned på grund hatet och hotet som finns på plattformen. Det gav bland annat upphov till hashtagen #SaveTwitter. Men igår gick talespersoner för företaget ut och dementerade att det skulle finnas någon sanning bakom ryktet.

Ytterligare tre säsonger av Homeland
Det amerikanske tv-bolaget Showtime har gett grönt ljus för ytterligare tre säsonger av den populära serien "Homeland". Därmed kommer den minst att sändas i sammanlagt åtta säsonger. Den sjätte säsongen spelas in just nu och har premiär i USA söndagen den 15 januari nästa år, skriver TT.

AdBlock Plus: Vi kommer redan runt Facebooks adblock-stopp
Tidigare i veckan meddelande Facebook att de infört ny teknik för att stoppa adblockers från att fungera på sajten. Endast två dagar senare meddelar AdBlock Plus att de lyckats hitta sätt för att komma runt Facebooks blockering. Enligt AdAge kan detta betraktas som första steget i en lång kamp mellan det sociala nätverket och adblocking-communityt.

Obama – nu som chatbot
Jobbigt att sätta dig ned och skriva ett brev till USA:s president? Lugn, Vita huset har nu skaffat en chatbot för Facebook Messenger. Där kan användarna lätta sitt hjärta – och få sitt meddelande vidareförmedlat till Barrack Obama. Presidenten har för avsikt att läsa tio stycken per kväll, skriver Adweek.

Ernst Kirchsteigers miljonsuccé
Han är en av Sveriges mest folkkära programledare och syns i program som "Sommar med Ernst" och "Sommartorpet". Tidigare har dock hans bolag gått med förlust – men vinden har vänt. Under fjolåret landade överskottet på två miljoner kronor, enligt Expressen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev