tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pr-vinst för landslagets storsponsor

Publicerad: 12 juni 2008, 12:50

Här är Svenska Spels pr-triumf.
Landslagets storsponsor fick en gräddfil till nyheten om att Niclas Alexandersson missar Spanien-matchen.
Enda sättet för andra medier att komma över kommentarer från förbundskaptenerna var att hänvisa till Svenska spels webb-tv, som samproduceras med förbundet.

Ämnen i artikeln:

MediaMedier

MH

Magnus Helander


Svenska fotbollförbundet Svenska Spel sänder webb-tv från landslagets bas i Lugano och i dag var bolaget, som är förbundets storsponsor, ensamt om att Niclas Alexandersson missar Spanien-matchen.  Landslagsledningen släppte nyheten i webb-tv-inslaget.

– Som det såg ut i går blir det nog svårt med Spanien-matchen. Med största sannolikhet är han borta, sa assisterande förbundskaptenen Roland Andersson i inslaget i Svenska Spels morgonsoffa.

Ingen av förbundskaptenerna dök upp på dagens pressträff. Sent i går kväll gick det ut information till media om att varken Lars Lagerbäck eller Roland Andersson skulle träffa media i dag. I stället fick journalisterna nöja sig med 14 av landslagsspelarna –  däribland Niclas Alexandersson – i en mixad zon efter träningen.

Så det enda sättet för medierna att förmedla kommentarer från förbundskaptenerna om Alexanderssons skada var att hänvisa till Svenska Spel webb-tv-inslag som nu citerats i stor sett alla svenska sportmedier.

Enligt uppgift till Resume.se tycker många i mediekåren att det är märkligt att en storsponsor har gräddfil till nyheter som rör landslaget.

Landslagets presschef Thomas Saleteg poängterar dock att det även går att se webb-tv-inslaget på förbundets sajt, svenskfotboll.se.

– Sändningarna är en samproduktion mellan oss och Svenska Spel så det går också att se på svenskfotboll.se också. Anledningen till att Lars Lagerbäck inte träffade media i dag var att han har varit med på varenda presskonferens sedan den 22 maj. Vi lät i stället 14 av spelarna träffa media och bland annat var Niclas Alexandersson med där, säger Thomas Saleteg.

Medierna har hänvisat till webb-tv-inslaget och Svenska Spel har därigenom fått mycket pr. Kommentar?
– Det får man ju hoppas att Svenska Spel har fått. De är ju förbundets partner.

Resume.se har sökt Svenska Spels presschef Andreas Jansson för en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev