onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Premiär för Resumés nya digitala analysbrev

Publicerad: 22 januari 2015, 10:02

Analysbrevet Innovation & Kommunikation har blivit en hyllad succé och nominerades i fjol till till Tidskriftspriset. Nu lanserar Resumé analysbrevet Innovation & Retail som riktar sig till alla som jobbar med retail marketing.

Ämnen i artikeln:

Claes de FaireBilly Andersson

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Innovation & Retail lanseras i samarbete med Svensk Handel och Spotify Business. Medan Svensk Handel bidrar med medlemskontakter/listor kommer Spotify Business kommer erbjuda nya prenumeranter fritt användande av deras tjänst under ett antal månader.

Målet är att analysbrevet, som lanseras i dag, ska få minst 500 prenumeranter under 2015. Resumés nya analysbrev kommer att innehålla nyheter, analyser, case och intervjuer. Allt med betoning på digitaliseringen av köpprocessen.

– Vi ska skriva om de senaste idéerna och strategierna inom försäljning. Snarare butiker på Twitter än varianter på oadresserad dr från lokala livsmedelsbutiken, säger Resumés Billy Andersson som ansvarar för Innovation & Retail.

Resumés första analysbrev Innovation & Kommunikation har överträffat säljmålen och nominerades under förra hösten till Tidskriftspriset i kategorin Årets innovativa satsning.  

– Det här är fortsättningen på vår Innovationssatsning på vårt digitala förlag. Vi har upptäckt en formell för modern affärsjournalistik som fungerar mycket bra. Den fortsätter vi att utveckla och efter Innovation & Kommunikation presenterar vi nu Innovation & Retail, där vi ser en kraftig utveckling på innovation. Så där kommer vi att fortsätta, säger Resumés chefredaktör Claes de Faire.  

Målgruppen för Innovation & Retail är ledningsgrupper och management på alla de större handelskedjorna, den sekundära målgruppen är konsulter som jobbar mot retail.  

Varför behövs det ett nyhetsbrev inom retail?
– Retail genomgår en snabb digital transformering just nu, viket påverkar alla led inom retail - från butiksformat till analys av kunddata, säger Billy Andersson.

Vilken är din senaste spaning inom området?
– Det är ingen egen spaning och inte helt ny heller men den här kvällstidningsdebatten om att köpladorna utarmar städernas citykärnor var kanske relevant för tio år sedan, men i dag har trenden vänt och handeln håller på att bli smalare och flytta in till städerna igen. Den här utvecklingen styrs i grunden av e-handel. Det finns ingen vits med att bygga köplador som har gigantiskt utbud när det finns ännu större utbud på nätet som därtill är bekvämare att handla från.  

Analysbrevet kommer bland annat att bevaka personifieringen av handel och hur Amazons algoritmer skräddarsyr våra inköp vilket i förlängningen innebär att butiken på gatan också måste skräddarsy våra inköp.

Läs mer här

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev