Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Premiäriver för TV4

Publicerad: 3 januari 2012, 15:48

TV4:s programdirektör Fredrik Arefalk

Foto: Andreas Alfredsson

Tv-kanalen är först ut med storsatsningar. Bränner av tre premiärer den kommande veckan. Först ut är The Voice med start i morgon. – Vi har tuff konkurrens mot SVT och ville komma igång tidigt, säger TV4:s programdirektör Fredrik Arefalk.


Ämnen i artikeln:

Fredrik ArefalkTV4

I morgon kväll har TV4 nya storsatsning The Voice premiär, men kanalen slår också på stora trumman för en ny säsong av Mästerkockarna och för relanseringen av Gladiatorerna. Samtliga program med premiär inom den kommande veckan.

– Vi har en intensiv premiärvecka. Det var också tanken. Vi ville komma upp tidigt. I vanliga fall brukar vi ha premiär för Let's Dance vid den här tiden, men vi har aldrig tidigare haft en sådan här stor lansering vid trettonhelgen som vi har nu, säger Fredrik Arefalk.

TV 3:s True Talent påminner ju till formatet om The Voice. Det floppade. Vad säger det om utsikterna för The Voice?

– Till skillnad från True talent är The Voice ett storformat som bevisat sig fungera i väldigt många länder. Dessutom har vi gjort en fantastiskt bra svensk verision.

DI:s krönikör Henrik Huldschiner skriver idag att er "köpiver" delvis handlar om att sabotera för konkurrenterna TV3 och Kanal 5. Hur svarar du på det?

– Jag har inte läst krönikan, men kan bara säga att vi naturligtvis satsar på program som vi tror väldigt mycket på. Vi har goda förhoppningar på dem och ser framemot en jättespännande januari.

Amina Djemili

Ämnen i artikeln:

Fredrik ArefalkTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.