Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Prenjätte går i konkurs

Publicerad: 22 oktober 2014, 08:18

Swets Information Services, Swets, har gått i konkurs. Företaget erbjuder mediehus försäljning av prenumerationer och har konkurrerat med bolag som Prenax.


Swets har sitt säte i Amsterdam men har jobbat med den svenska marknaden under en längre tid – även om man inte har ett lokalt kontor här, utan endast i Danmark och Norge.

Moderbolaget försattes i konkurs den 23 september, vilket har fått ringar-på-vattnet-effekter för dotterbolagen.

Resumé har sökt representanter för Sweds i Danmark och Norge, men kontoren är nedstängda – Swets hade inget lokalt kontor i Sverige.

Företaget har på sin webbplats gått ut med att man har gått i konkurs och i brevet uppger man att man har förstått att vissa mediehus har sänt brev till Swets kunder om betalningar och Swets meddelar att fakturor som har gått ut eller ska gå ut inom kort för redan levererade tjänster ska betalas till Swets och ingen annan.

Enligt uppgift har Swets haft de flesta titlarna i Sverige och fått en stor del av sin omsättning från prenumerationsförsäljning till bibliotek, medan företag som Prenax har en lite annorlunda affärsmodell och fungerar mer som ett outsourcingföretag inte bara vad gäller prenumerationsförsäljning av mediehusens tidningar, utan också administration av en tidning som exempelvis ges ut av en bank.
– Swets har funnits här länge och påverkades en hel del av att Prenax etablerade sig i Norden år 1993, enligt en källa till Resumé.

Resumé har upprepade gånger sökt Prenax vd Fredrik Petersson.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.