Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Presenterar pr-värvningen – med utmanande bilder

Publicerad: 17 oktober 2014, 07:09

Laura Barriales på okonventionella pressbilder.

Storklubben Juventus anställer journalist till pr-teamet – men fokuserar mer på hennes utseende än kompetensen. Google tappar i vinst och SVT skickar team till Liberia för att bevaka ebolautbrottet.
Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Ardalan ShekarabiEU-kommissionenSVTGoogleTeliaSonera

Så presenterar Juventus sin pr-värvning
Den italienska storklubben Juventus har anställt journalisten Laura Barriales till sitt medieteam. Men i presentationen av nytillskottet är det mer fokus på hennes utseende än på hennes kompetens, skriver Nyheter24. Juventus släpper pressbilder där hon poserar utmanande, vilket väckt reaktioner.

SVT skickar team till Liberia

Reportrarna Claes JB Löfgren och Marco Nilsson åker till det Ebola-drabbade landet Liberia för att bevaka epidemin. I en text på SVT:s sajt skriver de att det är "en av de viktigaste resorna vi kommer att göra som journalister". Claes JB Löfgren säger att en av reaktionerna de fått är att de ”inte ska komma hem och sprida smittan”.

Google tappar i vinst
It-jätten Google gjorde en vinst på 2,8 miljarder dollar under Q3, vilket är en 5-procentig minskning jämfört med samma period förra året. Omsättningen ökade med 20 procent från 13,76 miljarder dollar till 16,52 miljarder dollar – analytikerna hade räknat med 16,6 miljarder dollar. Aktien sjönk med 2 procent efter beskedet, enligt DI.

Regeringen öppnar för att slopa spelmonopol
EU-kommissionen drar det svenska spelmonopolet inför domstol eftersom de anser att den svenska spelpolitiken går ut på att tjäna pengar till statskassan. Regeringen svarar med att bryta monopolet, erfar Ekot.
– Regeringens reaktion blir att släppa in utländska spelbolag. Vår avsikt är att påskynda det arbete som bedrivits sedan en längre tid. Vi tycker att ett licenssystem av något slag ska införas i Sverige, säger civilminister Ardalan Shekarabi till Ekot.
TU:s Per Hultengård påpekar i en kommentar till Medievärlden att det kan påverka spelannonsförbudet.

Googles Playbutik 60 procent större än App Store
Googles Playbutik är hela 60 procent större än App Store i antal nedladdningar, enligt nya siffror från analysfirman App Annie. Men trots den kraftiga ökningen fortsätter iOS-appar att generera mer vinst än Android-appar. En av förklaringarna kan vara att den främsta tillväxten på användarsidan för Android finns på utvecklingsmarknader där man helt enkelt inte har råd att köpa appar. Omni/The Next Web.

King inte längre på speltronen
Finska Supercell har intagit positionen som "världens största mobilspelsutvecklare". Förklaringen ligger i spelsuccén Clash of Clash
King fick ett börsvärde på 50 miljarder kronor vid noteringen på New York-börsen i slutet av mars.
Supercell närmar sig nu King med stormsteg i och med att man ligger i topp över USA:s tio mest intäktsbringande appar.
King tvingades också justera ned prognosen för helåret 2014 den 12 augusti, vilket fick kursen att rasa med 23 procent när börsen öppnade.
King har fortfarande ett börsvärde på 25 miljarder kronor, enligt DI.
Supercell värderades till 21,5 miljarder kronor när det japanska riskkapitalbolaget Softbank köpte 51 procent av företaget i oktober förra året, skriver DI.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.