Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pressad Kalla lämnade intervju med SVT

Publicerad: 15 februari 2016, 07:34

Skidhjälten Charlotte Kalla vände på klacken när hon ställdes inför tränarens bedömning om hennes mentala status, byrånätverk öppnar för kontor på Kuba och Apples drag mot Spotify. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

SVTMorgonsvepetCharlotte Kalla

Pressad Kalla lämnade intervju med SVT
I lördags slutade Charlotte Kalla på en niondeplats i femkilometersloppet under världscupstävlingarna i Falun. Det var då landslagets damtränare Mattias Persson gav följande uttalande till Aftonbladet.
– Charlotte mår kanske inte så bra i själen med tanke på hur resultaten har varit under säsongen. Hon är förmodligen lite stressad över att komma hem på hemmaplan.

Inför söndagens lopp på tio kilometer, där hon slutade på en sjundeplats gav hon inga intervjuer med medierna. Efter loppet stannade Kalla till vid SVT:s reporter och hon svarade först tålmodigt på frågorna om loppet, innan frågorna om tränarens uttalande kom upp.

– Det uttalandet får verkligen stå för Mattias Persson, säger Kalla i klippet Kalla innan hon hastigt lämnar intervjun.
 


IPG öppnar för kontor på Kuba
I en intervju med Adweek berättar byrånätverket IPG:s vd Michael Roth om förhoppningarna om att öppna verksamhet på Kuba.

– Jag kom precis tillbaka från Kuba som börjar påminna om det Brooklyn jag växte upp i på 50-talet. Beroende vad som händer med embargot, förväntar vi oss att IPG kommer vara närvarande där, säger han till tidningen.

Relationerna mellan länderna har tinat upp de senaste åren. Under förra sommaren öppnade USA och Kuba sina ambassader i respektive land efter 50 år.

Apple svarar Spotify
För att locka prenumeranter till kommer Apple Music att börja producera originalinnehåll på video. Premiären blir serie i sex delar om hiphop-producenten och Apple-höjdaren Dr. Dre. Apple Musics satsning på video ses som en replik på den svenska musiktjänsten Spotify:s initiativ att börja erbjuda prenumeranterna klipp från tv-kanaler som ESPN, Comedy Central, Vice Media och BBC. Det rapporterar Hollywood Reporter.

Expressen flashade ut fel Mello-vinnare
Under Melodifestivalens deltävling i Malmö i lördags gick David Lindgren och Wiktoria Johansson vidare till final. Men för Expressens flash-prenumeranter såg det annorlunda ut. Det gick lite väl snabbt och femman Krista Siegfrids skrevs som vinnare. Något som konkurrenten Aftonbladet inte var sen att påpeka.

— michael poromaa (@MPoromaa) February 13, 2016Kämpa pic.twitter.com/cGp4wxdql2

Bernie Sanders kampanjar med aktivist
I en stark och fyra minuter lång onlinefilm, som Bernie Sanders stab släppt i samband med kandidatens kampanj, berättar Erica Garner om sitt liv som aktivist och hennes far som blev dödad av en polis förra året. Se filmen på AdAge.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.