Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pressat Telia backar efter mediestormen

Publicerad: 26 april 2012, 13:20

TeliaSonera ändrar sin policy efter Uppdrag Gransknings avslöjande om samarbetet med diktaturer.
– TeliaSoneras initiativ är ett steg i rätt riktning, säger finansmarknadsministern Peter Norman som satt press på bolaget.


Ämnen i artikeln:

TeliaTeliaSonera

Enligt Uppdrag Granskning arbetar TeliaSonera nära med säkerhetstjänster i diktaurer som Azerbadjan och Vitryssland för att kartlägga regimens motståndare.

SVT-programmet som sändes förra veckan har satt företaget under press.  Avslöjandet har inte bara lett till att Stockholms Stad nu överväger att avsluta samarbetet kring 40 000 abonnemang – man vill även utreda möjligheterna att införa sociala krav vid upphandlingar.

Nu backar Telia Sonera och ändrar sin policy.

Operatörens styrelseordförande, Anders Narvinger, meddelar att bolaget inleder ett handlingsprogram för att "hantera integritets- och yttrandefrihetsfrågor i icke-demokratiska länder".

–      Det är viktigt att de föreslagna åtgärderna nu omsätts i handling och tydligt genomsyrar hela TeliaSoneras verksamhet. Jag avser att ha en mer ingående dialog med ordföranden för att följa upp bolagets arbete med dessa frågor, säger finansmarknadsminister Peter Norman.

Vid ett möte under torsdagen med ett antal av de stora ägarna diskuterades TeliaSoneras åtgärdsplan.

– Företag med statligt ägande ska vara föredömen i frågor som rör mänskliga rättigheter och andra grundläggande värden, säger Peter Norman.

Staetn äger 37 procent i TeliaSonera.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TeliaTeliaSonera

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.