Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Prins William gör historia – pryder omslaget av en gaytidning

Publicerad: 15 juni 2016, 12:00

Foto: Attitude

Prins William gör historia genom att vara den första ur den brittiska kungafamiljen att synas på omslaget till en gaytidning. Det är i tidningen Attitude han medverkar, som är Storbritanniens bästsäljande gaytidning.


Prins Williams mamma, prinsessan Diana, visade stort stöd för HBTQ-personer och nu gör prins William detsamma, skriver Omni med hänvisning till Buzzfeed. Förutom att han pryder omslaget får han i en artikel möta nio HBTQ-personer och uttalar sitt stöd för dem i tidningen Attitude.

Intervjun tangerar mobbning som HBTQ-personer utsätts för och prins William får ta del av verkliga historier. I artikeln uttrycker han sitt stöd:

– Ingen ska behöva bli mobbad för sin sexualitet eller någon annan orsak, och ingen ska behöva stå ut med den här typen av hat som de här unga personer har fått utstå.

I Attitudes artikel gav han även några goda råd.

– Det jag skulle säga till alla unga som läser det här och som blir mobbad för sin sexualitet är: Acceptera inte det. Tala med en vuxen du litar på, en vän, lärare, Childline, Diana Award eller någon annan organisation, och få den hjälp du behöver. Du ska vara stolt över den du är och du har ingenting att skämmas över.

Louise Lindberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.