Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Prisas för djärvt journalistjobb

Publicerad: 13 maj 2014, 05:26

Abdullahi Hussein prisad.

Foto: SR.

Facebook planerar att öppna kontor i Kina – trots blockeringen, brittiska tv-profiler har en självmordspakt och Abdullahi Hussein prisas av Publicistklubben. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Facebook planerar Kina-kontor
Facebook är blockerat i Kina, men communityn planerar ändå att öppna kontor i landet. Det uppger källor  med insyn till Bloomberg (via Omni).

Fler börsnoteringar hos Kinnevik

Kinneviks nye vd Lorenzo Grabau menar att börsnoteringar är nödvändiga för koncernens onoterade internetbolag. I dag består endast 60 procent av portföljvärdet av börsbolag, skriver DI.

Tv-profilernas självmordspakt
De brittiska tv-profilerna Judy Finnigan, 65, och Richard Madeley, 57, har en självmordspakt, trots att det är olagligt. De har lovat att hjälpa varandra att dö om någon utav dem skulle bli svårt sjuk, skriver Daily Mail, enligt Aftonbladet. Duon är bland annat känd från morgonshowen "This Morning" i tv-kanalen ITV.

Abdullahi Hussein prisad av Publicistklubben
Publicistklubbens pris till Anna Politkovskajas minne går  i år till den etiopiske avhopparen Abdullahi Hussein. För två år sedan smugglade han ut filmer från delstaten Ogaden som användes i SVT-dokumentären  "Diktaturens fångar" om journalisterna Johan Persson och Martin  Schibbye.
Motiveringen: "Med livet som insats smugglade han ut  filmer som blottar diktaturens själ. Han visade världen att en enskild  människas mod gör skillnad."

Radioteaterns chef slutar i protest
Stina Oscarson slutar som chef för Radioteatern efter tre  år. Hon menar att hon hade uppdraget att förändra men att Sveriges Radios ledning "inte varit berett att ta  konsekvenserna".

Gynnings ersättare efter förlosningen
Tobbe Blom fick hoppa in och ersätta Carolina Gynning i juryn gårdagens "Talang"-delfinal i TV3. Gynning har fött sitt andra barn, skriver Aftonbladet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.