Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Prislappen på Gawker: 1,1 miljarder

Publicerad: 17 augusti 2016, 08:27

Hulk Hogan vann rättstvisten mot Gawker Media.

Foto: Wikimedia Commons

Gawker Media gick i konkurs efter den förlorade rättstvisten mot Hulk Kogan. Nu köps sajten upp av Univision för drygt 1,1 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Gawker

Bolaget bakom viralsajten Gawker gick i konkurs i våras efter att de förlorade det uppmärksammade målet mot Hulk Hogan, som backades upp av miljardären Peter Thiel. Orsaken till stämningen var att de publicerat en sexvideo på den foren wrestlingstjärnan. Rättegången slutade med att de tvingades betala cirka 1,2 miljader kronor i skadestånd – något som de helt enkelt inte mäktade med. Konkursen blev därmed ett faktum.

I går auktioneras konkursboet ut, och köpare blev tv-bolaget Univision som hostade upp 135 miljoner dollar (drygt 1,1 miljarder kronor) för Gawkers samtliga sju sajter, enligt Recode. Bland dessa finns bland annat techsajten Gizmondo och spelsajten Kotaku.

Univision är kända för sitt spansktalande kabel-tv-nätverk, men har på senare tid expanderat på den digitala arenan. Bland annat genom att köpa satirsajten The Onion och The Root som riktar sig till den afroamerikanska befolkningen.

Innan den förlorade rättstvisten argumenterade Gawkers grundare Nick Denton för att bolaget var värt omkring 250 miljoner dollar. Igår såldes det alltså för lite drygt halva det beloppet. Ändå känner han sig nöjd med utfallet.
"Jag gläds över att våra anställda skyddas och får fortsätta sitt arbete under de nya ägarna – utan att behöva oroas över trasslet med den rättsliga kampanjen mot företaget. Vi kunde inte ha valt en köpare som är mer hängiven åt livskraftig journalistik, säger han i en kommentar till Recode.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Gawker

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.