Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Prison Break går i graven

Publicerad: 14 januari 2009, 14:44

Det blir en fjärde säsong – sedan är det slut med rymmandet.
Fox låser nu för gott in en av TV3:s stora succéer senaste åren – Prison Break.
– Det är med ett visst vemod vi ser fram emot slutet. Det har varit en kul resa med en väldigt bra serie som gjort mycket nytta för TV3, säger Anders Knave, programdirektör för TV3.


Beslutet att lägga ned Prison Break kommer inte oväntat för Anders Knave.
– Serien har ju haft en utmätt livslängd av rent innehållsmässiga skäl. De kan ju inte hålla på att rymma och åka fast i alla evighet, konstaterar han krasst.

Fyra säsonger får under alla omständigheter också betraktas som en långkörare i Hollywood. Få nya serier har överlevt så länge…
– Ja, vi får snarare vara tacksamma att de lyckades får ihop fyra högkvalitativa säsonger med de premisser som serien bygger på. Serien har ju dessutom verkligen skapat klassiska tv-karaktärer i de båda bröderna, T-Bag och Peter Stormare.

Det ryktades även om en comeback för Peter Stormare?
– Ja, men jag vet inte om det fanns några sådana samtal eller om det var en ren presskonstruktion. Jag har i alla fall inte fått någon sådan information.  Och det vekar ju svårt att få in en ytterligare vända i historien nu.

Tittarutvecklingen för Prison Break har befunnit sig på ett sluttande plan i USA. Och hos er fanns formatet inte med på förra årets topp 100-lista?
– Det är samma utveckling som de flesta långkörarna. Lost har också samma problem. Undantaget är väl 24 där man haft möjlighet att köra en ny story varje säsong.

Nu kan ni ju å andra sidan bygga upp en förväntan kring en grand finale!
– Det är så vi får se det, ha, he.

Har du redan nu några idéer, en best of escapes?
– Det pågår diskussioner om hur vi ska marknadsföra slutet. Men det pågår mycket spännande andra saker hos oss samtidigt. Vi ska ju också fylla hålet efter den sista säsongen med Cityakuten.

Kommer grabbarna att klara sig, tror du?
– De kommer att fixa biffen  – på ett grandiost sätt.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.