Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Problem för Apple Music

Publicerad: 3 juli 2015, 06:25

Apples nya streamingtjänst

"Spotify-dödaren" har ställt till det för användare, protest på Reddit och de kan bli hetast i Almedalen. Läs mer i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

SpotifyWestanderApple

Problem för Apple Music
Apples nya streamingtjänst lanserades globalt i tisdags. Flera av omdömena har varit positiva, men nu visar det sig att "Spotify-dödaren" kan ställa till problem för användarna. Det har nämligen dykt upp flera rapporter från människor som fått sina musikbibliotek delvis förstörda av kopplingen till Apples molntjänst iCloud, uppger The Verge. Det är funktionen som jämför och synkroniserar användarnas egna musikbibliotek med utbudet på Apple Music som ställer till det.

De kan bli hetast i Almedalen
Pr-byrån Westander delar varje år ut priset "Hetast i Almedalen". Nu har årets finalister avslöjats. Dessa är:
50/50-klubbens mingel rivstartade veckan, satte avtryck in på bara skinnet och fick fart på jämställdhetsdebatten.

• Cancerfondens #skuggakuten har inte gått någon obemärkt förbi. Cancerfondens livvakter har på ett stillsamt sätt satt fingret på den allt vanligare hudcancern.

• Coops #Detärinsidansomräknas vill minska matsvinnet och stoppa utseendefixeringen i fruktdisken. Den fula frukten påminner oss om att hållbarhet är mer än en polerad yta.*

• Rädda Barnens #otyst är en helgjuten kampanj för att uppmärksamma alla barn som dör på Medelhavet. Med en #otyst minut manade Rädda Barnen till eftertanke långt utanför Almedalen.

• UR och Eskelhem skolas #ÄrDetSant #Almedalen. Med enkla och på samma gång svåra frågor om källkritik ställde elever makthavare mot väggen. Mitt i Almedalsbruset uppmärksammades grundläggande frågor om sanningshalten i samhällsdebatten.

* Coop har ett samarbete med Westander för att skapa publicitet kring Änglamarkspriset, vilket inte omfattar den aktuella kampanjen.

Delar av Reddit avstängt i protest
Flera sektioner på det diskussionsforumet Reddit har stängts ned av moderatorerna. Bland annat det populära formatet AMA (Ask me Anything). Detta som en protest mot att kommunikationschefen Victoria Taylor fått sparken, skriver The Verge.

Yelp inte längre till salu
Företaget bakom rekommendationsappen Yelp har varit till salu, och de har kopplat in Goldman Sachs för att sköta affären. Men processen är nu stoppad, rapporterar Bloomberg. Orsaken är att grundaren Jeremy Stoppelman har bestämt sig för att avvakta.

Casio släpper smart klocka
Det är inte bara mobiltillverkarna som lanserar smarta klockor. Nu ska det klassiska klockmärket Casio göra samma sak. Utvecklingen av den nya produkten har pågått under ett antal år och planen är att släppa den år 2016, skriver Wall Street Journal.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SpotifyWestanderApple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.