Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Profilbilden visar "sanningen"

Publicerad: 14 september 2010, 13:27

Att män retuscherar sin profilbild på Facebook är 50 procent vanligare än bland kvinnor – och 5 procent av alla krökar. Det visar en ny brittisk studie.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Facebook visar vilka vi är. Foto: Colourbox.com.

Bakom undersökning står den 17-åriga studenten Nina Jones. Hon har tillsammans med mentorn Bernie Hogan från universitet i Oxford studerat 3500 profilbilder på Facebook. Resultatet säger mycket om de olika typerna av användarna på communityn, berättar BBC.

Till exempel är det betydligt vanligare att män snyggar till sin profilbild än kvinnor. Resultatet visar också att det är 20 procent vanligare bland kvinnor att le på sina fotografier. Och de som befinner sig i en par-relation visade sig le 35 procent oftare än singlar.

En procent av de undersökta användarna rökte på sin profilbild, och fem procent drack alkohol.

Studien visar dessutom att de användare som är under 30 år i dubbelt så hög utsträckning festar på sina bilder än de övriga. Äldre människor föredrar bilder tillsammans med barnen eller partnern.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.