Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Profilerna investerar i nyhets-startup

Publicerad: 20 maj 2016, 12:18

Joachim Berner och Patrick Svensk investerar i Squid.

Patrick Svensk och Joachim Berner tar plats i styrelsen för den nya mediesatsningen Squid.

Ämnen i artikeln:

Nicholas HögbergPatrick SvenskJoachim Berner

FT

Fredrik Thambert


Squid kan beskrivas som en global nyhetsaggregator liknande Omni för målgruppen 15–25 år. Bolaget startades för drygt två år sedan och har nu förstärkt med flera namnkunniga personer i styrelsen. Dessa är Patrick Svensk, tidigare Zodiak och MTG; Nicholas Högberg, senast vd på telekomoperatören 3; och Joachim Berner, Segulah och tidigare bland annat vd och chefredaktör för Dagens Nyheter.

Under våren har Squid lanserats i Italien, Frankrike och Polen där appen har tagit bra fart bland nedladdningslistorna. Enligt DI Digital har bolaget i samband med lanseringen tagit in 2,5 miljoner kronor i riskkapital från ovan nämnda personer.

– Vår mediekonsumtion har förändrats dramatiskt på senare tid, särskilt bland unga. Squid kan fylla en viktig funktion som länk mellan den unga generationens mobila beteende och nyhetsmedia. Vi är oerhört glada för att Patrick, Nicholas och Joachim tror på och kan hjälpa Squid att ta den platsen i det nya medielandskapet, säger Squids vd Johan Othelius i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev