torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Programledaren går in i politiken/ Carola skadad under ”Så mycket bättre”

Publicerad: 9 juni 2014, 06:05

Musse Hasselvall och Carola

Foto: Isabelle Odesjö och TV4

Programledaren Musse Hasselvall planerar en politisk karriär och för diskussioner med flera riksdagspartier. Dragplåstret Carola skadades under inspelningarna av "Så Mycket Bättre" och riskerar missa delar av TV4:s storsatsning. Det är några av nyheterna i helgsvepet.

Ämnen i artikeln:

TwitterCarolaSå mycket bättreMusse HasselvallBBCFilip och FredrikHelgsvepetSVT OpinionCarola HäggkvistModeraternaSverigedemokraternaTV4

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Musse Hasselvall utmanar SD
I en debattartikel på SVT Opinion i lördags som hittills fått omkring 20 000 delningar på Facebook annonserade programledaren och kampsportsprofilen Musse Hasselvall att han planerar en politisk karriär. Han tackar Sverigedemokraternas frammarsch för hans nyväckta politiska engagemang. Bakom hans initiativ ligger hans missnöje med "den blommande rasismen, för vilken Sverigedemokraterna är ett uttryck", skriver han på SVT Opinion.  Programledaren som senast sågs i webbteveserien " Mitt liv som jockey"  har ännu inte bestämt sig för vilket parti han ska engagera sig i och träffar därför olika kandidater. "Alla får en chans, men när jag väl bestämt mig så kommer jag att gå in för det på allvar, med själ och hjärta".

Carola skadad under TV4-inspelning
I helgen drog inspelningarna av TV4:s "Så mycket bättre" igång. Under söndagen skadades deltagaren och artisten Carola Häggqvist under en cricketmatch. Nu riskerar storstjärnan att missa delar av inspelningen.  
– Vi får se vad hon kan vara med på. Vi tar det dag för dag och ser hur det utvecklar sig. Kan hon inte vara med, så kan hon inte vara med. Vi kan inte göra så mycket åt det, säger Martin Nygren exekutiv producent på TV4 till Expressen.  

CIA startar Twitter-konto
Den amerikanska underrättelsetjänsten CIA har gjort officiell entré på sociala medier. Under de första 50 minuterna fick kontot 50 000 följare, skriver AdWeek. Syftet för CIA som också öppnat ett konto på Facebook är att kunna nå ut med sitt budskap och få en direktlinje till allmänheten. Den första tweeten på fredagen var:  "Vi kan varken bekräfta eller förneka att detta är vår första tweet".  

Moderaterna lanserar kampanj mot klottret
Moderatstyrda Stockholms stad startar "Klotterportalen". Här kan stockholmarna anmäla klotter via nätet och en app för smarta telefoner, skriver Dagens Opinion. Trafikborgarrådet Ulla Hamilton (m) anser att hon har opinionen med sig och hänvisar till en undersökning konsultbolaget Sweco gjort för ett år sedan, skriver Dagens Opinion.

Spelguru köper rekorddyr lya
Minecraft-skaparen Markus "Notch" Persson har köpt den dyraste lägenheten i Stockholm. Spelutvecklaren som drog in 1,4 miljarder kronor på sin spelsuccé förra året betalade 200 000 kronor per kvadratmeter för takvåningen på Östermalm, uppger Dagens Industri.  

Bono prisas under Cannes
U2-sångaren och människorättskämpen Bono kommer att få det nyinstiftade priset Cannes LionHeart under årets reklamfestival. Priset delas ut till en person som skapar skillnad för människor och planeten genom sitt varumärke. Bono får priset för arbetet med organisationen (Red) som samlar in pengar till Aids-bekämpningen i Afrika, det rapporterar brittiska Campaign.

BBC prioriterar musikfestival före Fotbolls-VM
I helgen meddelade brittiska public service-bolaget BBC att man sänder 300 medarbetare till den årliga musikfestivalen i Glastonbury. Det är fler än skaran av de 272 BBC-medarbetare som kommer att jobba med Fotbolls-VM i Brasilien, enligt The Guardian.  

Ny säsong för "Bron" i SVT
Nu är det klart att SVT:s succéserie Bron får en fortsättning. Inspelningarna planeras att starta i september i och säsongspremiären inträffar hösten 2015. Danska skådespelaren Kim Bodnia kommer inte att återvända för att spela polisen Martin Rohde.

Filip och Fredrik historiska
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson slog Metallicas publikrekord i Globen med 61 personer under torsdagkvällen. Livepodden. 16 592 personer bevittnade den historiska livepodden som hade vissa ljudproblem, rapporterar Expressen.

Dator med mänskliga egenskaper
I ett så kallat Turingtest som genomfördes i Storbritannien lyckades datorprogram övertyga 33 procent av personen den kommunicerade med om att det var en människa, det skriver Daily Telegraph. Datorn som var programmerad för att efterlikna en trettonåring och chattade med människor i fem minuter långa sessioner.

Nokias förra vd ska rädda teven
Zenterio som utvecklar operativsystem för tvboxar vill göra de digitala boxarna smartare för att möta konkurrensen från Netflix och HBO. Bolaget tar nu in 115 miljoner kronor i riskkapital och siktar på en börsnotering i Stockholm. Det rapporterar Di:s podcast Digitalpodden.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev