Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Programledarprofilernas hårda kritik mot SVT

Publicerad: 8 december 2016, 07:13

Ulf Wallgren har varit nyhetsankare på SVT i 27 år.

Kollegorna stöttar nyhetsankaret Ulf Wallgren som tvingas lämna SVT, 85 miljoner användare drabbade i jättehack och här är poddarna som var populärast 2016. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

App StoreFacebookSVTGooglePodcast

Nyhetsankare lämnar SVT
Nyhetsankaret Ulf Wallgren lämnas SVT efter 37 år inom public service.
Orsaken är de allt tuffare arbetstiderna och tempot på jobbet. Enligt Ulf Wallgren har inte han och SVT kunnat komma överens om arbetstider som passar honom.
– Det känns sorgset, säger Ulf Wallgren till Expressen.

...och SVT kritiseras
När Claes Elfsberg och Marianne Rundström fick beskedet att kollegan Ulf Wallgren slutar vid årsskiftet var de snabba med att kritisera ledningen i Expressen. Återigen anklagar de arbetsgivaren för att lida av "åldersnoja" och de är kritiska till att SVT inte kunnat erbjuda honom arbetstider och arbetsuppgifter som passar honom.

– Jag skulle vilja gallskrika åt alla arbetsgivare: "Fy sjutton, skapa förutsättningar och se den erfarna arbetskraften och ta tillvara på den", säger Marianne Rundström till Expressen.

Poddarna som var populärast 2016
I dagarna släppte svenska App store sin lista över vilka appar, poddar, filmer och böcker som varit populärast under året (en lista som Breakit tagit del av). Från App store finns överraskande nog "Alex & Sigges podcast" inte med bland de mest nedladdade. Däremot gör Alex Schulman Leif GW Persson och Elena Ferrante sällskap i ljudbok-toppen med sin självbiografiska skildring "Glöm mig". De mest popuära poddarna i App Store är:

1. Mordpodden
2. USA-Valpodden
3. Den Friska Wargen
4. Wahlgren - Lundqvist
5. P3 Serie
6. Gry & Anders med Gäster
7. Esportpodden
8. I nöd och lust
9. David Batras Podcast
10. Lühr ich Allsvensk

85 miljoner drabbade i hackerattack
Kontouppgifter för 85 miljoner användare av videotjänsten Dailymotion har läckt ut i ett hack mot tjänsten. Det bekräftar sajten Leakedsource. Attacken skedde redan den 20 oktober i år och uppgifterna som förövarna kommit över finns därför troligtvis redan i omlopp på internet. Det rapporterar PC för Alla.

Snart kan Facebook ta upp kampen med Swish
Facebook har säkrat licensen som möjliggör betalningar mellan Facebookvänner i Messanger i Europa. En funktion som lanserades i USA i mars 2015. Facebook säkrade licencen via centralbanken på Irland där nätjätten har sin europeiska hub. Det skriver Techcrunch.

Slack och Google i samarbete
Slack och Google Cloud inleder ett strategiskt samarbete vilket kommer ge meddelandetjänsten en rad nya funktioner som integreras djupare med Googles applikationer. Samarbetet kommer i en tid där Slack är utsatt för intensiv konkurrens från Facebook och Microsoft. Det skriver Techcrunch.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.