Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Propan-gruppen växer

Publicerad: 3 juni 2009, 07:45

Propan Holding, med produktionsbyrån Propan och tryckeriet Printcenter, köper upp Federativ Tryckeri. Det är det andra tryckeriet på kort tid som köpts av Propan.


Propan-gruppen växer. Köpet av Federativ Tryckeri samt det tidigare uppköpet av Rapidax gör att företaget nu stärker upp på tryckerisidan.

Federativ Tryckeri grundades 1921 av SAC, Syndikalisterna, för att trycka tidningen Arbetaren. Nu får tryckeriet ny ägare. Den första juni tar Propan-gruppen över verksamheten.

Vad innebär det här för tryckeriet och personalen?
– För personalen blir det ingen skillnad. Den personal vi har är med i köpet. Jag ser väldigt positivt på detta köp och på Propan som ny ägare. Vi kommer att fortsätta med alla våra kunder och vi kommer att fortsätta under Federativs namn, säger Christer Wennefjord, tryckerichef på Federativ Tryckeri.

Varför genomförs det här?

– Ägarna har beslutat sig för att de inte är några bra ägare till ett tryckeri. Därför vill de sälja bolaget. De har letat efter en köpare ett bra tag och nu har de hittat en bra.

Vad händer framöver?

– Vi ska försöka utöka på offset och på digitala sidan, säger Wennefjord.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.