Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Publicistklubben bjuder in invandringsfientlig bloggare

Publicerad: 5 februari 2013, 13:51

Publicistklubbens ordförande Stina Dabrowski

Den invandringsfientlige Avpixlat-bloggaren Mats Dagerlind deltar i Publicistklubbens debatt om näthatet på Kulturhuset i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

AvpixlatPublicistklubben

I november fick Publicistklubben Södra kritik för att de bjöd in invandringsfientliga tidningen Dispatch Internationals grundare Ingrid Carlqvist till en dabattkväll.

Nu har Publicistklubben i Stockholm bjudit in Avpixlatbloggaren Mats Dagerlind till en debatt om näthatet på Kulturhuset i Stockholm på måndag.

Dagerlind ska debattera med bland andra Katarina Mazetti som blev utsatt för vad hon kallar för en nätmobb efter en krönika publicerad på Ica-Kurirens sajt.

Efteråt har Mazetti gått i klinch med sina belackare genom att skriva två debattinlägg på den invandringsfientliga och SD närstående sajten Avpixlat.

Ett flertal mediemänniskor har på twitter ifrågasatt att Dagerlind är inbjuden till debatten men Publicistklubbens ordförande Stina Dabrowski, försvarar programkommitens beslut.

– Vi finns till för att bevara och försvara yttrandefriheten. Vi måste prata med varandra, säger hon till Nyheter24. Är det något de tjatar om på Avpixlat så är det att det finns en  PK-elit som styr. Jag tror det är mycket farligare om man tystar ner  dem.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

AvpixlatPublicistklubben

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.